Thursday, August 11, 2011

the process - mi casa part 4

11 ogos - meet the interior designer untuk pilih wall paper.

sejam belek-belek buku wall paper tu. ada 5 ketul kesemuanya. gila rambang mata kitorang.

index..
my 2nd sis a.k.a babysitter.
wallpaper bunga kaler merah kat belakang tu macam cantik tapi nanti sama la plak dengan rumah contoh..kalo design bunga besar, designer tu cakap rumah akan nampak spacious.

 rumah contoh

tapi kaler-kaler nanti susah plak nak cari perabot ngan langsir ngan karpet. last-last book yang ni dulu. kang da jumpa perabot, ada konsep, baru call balik either nak tukar or stay design nih..

serius yang lain tak cantik. heh~ tak kena dengan taste, manjang je la yang lain tak cantik. huh.

waiting for the next step....

5 comments:

Umie Artoqiemie said...

saya tgok dr blog ni pun rambang mata hehe

cEro said...

apsal semua mcam bosan je??
takde ke design power2 meletup2 sket???
heheh

Ryyn_kiss12 said...

rse2 nye developer u ni sama dgn developer my sista...rumah tu semi D gak kat TSD 3...tapi at last my sista tak jd amik sbb loan tak cukup, bese la kije private x sama dgn kije gomen..amik terrace jek tp ok la sbb 4 bilik...

p/s: rumah contoh tu i dah pegi tgk...mmg cantekk kan...tp rumah skrg ni makin kecik...kalo nk selesa mmg kena renovate skett..terutama bhgian dapur...

nurul nadea said...

ryyn, actually ak pon x dapat sbb keje x kompom jawatan lg tp developer tu tolong..tu yg dapat tuh..b4 that, apply rumah hujung tp loan x lepas. terpakse ambil yg tengah2. murah sket..

ha a, umah makin lama makin kecik. dapur tu pon kecik gila tp klo ade duit bleh besarkn sket..

nurul nadea said...

cero, memang pon..wallpaper dpt free..memang cmni ler ghupenye..heh