Saturday, October 20, 2012

the process - mi casa part 6

the hall..ruang tamu saje nak cecah rm5k..memang botak lah untuk starting isi rumah baru..
perabot tv ni pun nak kena tukar sebab tak matching ngan surrounding.huh.

curtain beli kat nagoya..tapi lining putih pun tak letak lagi..ni curtain emergency sebab kalau tak pasang memang orang luar bleh nampak isi rumah. tingkap plak banyak..haish..

the classical..sungguh-sungguh orang yang jual perabot nih tak bagi kitorang beli sebab dia cakap ni style lama.hoi, pedulik hape aku.aku suka, aku beli la. entah pape betol. cermin ni senang nak intai mekap comot ke tak before kuar rumah. tepi meja ni macam nak letak kerusi la..both side..

simple L shape..plan nak beli sofa merah tapi biasala bila da sampai kedai, apa yang kita nak selalu takde. apa yang kita bayangkan, harganya 10 kali ganda. har har..karpet je merah..ok lah..

every week mak ajak beli pokok..beli sikit-sikit..


yang pasu panjang putih tu, aku pilih ^_^

pokok buluh depan pagar..

lampu samurai..hak hak.mase wiring ni, buat penat je tebuk simen segala,.tetiba terjumpa pipe salur wayar tuk lampu pagar. salahkan abang wiring-_-..tengok dah nak kena simen balik..

rumput carpet blom pasang..

plan nak tutup lubang ngan kerusi and meja taman. tapi, siang-siang, depan ni panas gila..direct je sunlight..letak rumput karpet and batu je kot..

last week, aku tukar komposisi perabot bilik..make it spacious^_^..frame nak tempah dari filla frame kasih..

6 comments:

fiqkbe said...

rumah baru ke? cantik! ;D

nur hidayah isa said...

cantikla rumah u..ni area mana? how much eh? size bape?

yg kat area tv tu aah perabot macam tak sesuai color dia..beli kat ikea la yg color putih ke mesti lagi naik :)

syanaim said...

suka tgok awak deco rumah..bg idea to me!

Tracey said...

seriously, meja tu cantekkk!!

nurul nadea said...

hidayah isa, details on the process mi casa part 2 =-)

Dee Well said...

cantik rumah ni.. kat area mane?

btw, kak dee perlu followers, hope sudi singgah dan follow kak dee k ;)
http://deewellness.blogspot.com/