Tuesday, September 3, 2013

B2B : Engagement Day

2 minggu gak nak mengadap persiapan bertunang ni. khemah diri 1 je tapi tetamu datang lebih 200 orang. huhu. silap plak. patutnya anak sulung buat 2 khemah kot since this is our first kenduri. anak sulong + cucu sulong. meriah kau.

aku tak buat pelamin. survey pelamin tunang rm600. hamek kau. membazir buat ape.heh. kalau mampu takpe. ni kes tak mampu.
oleh sebab tak mampu, aku buat yang termampu macam ni :

photo booth tunang.


survey vendor photobooth pon dah rm350. aku buat sendiri tak sampai rm50 pon. meja tu amek ruang tamu punya. spotlight tu lampu baca kat bilik.


huruf ni beli kat cowboy. singgit lebih je. kain colourful semeter rm1.50 kat nagoya. total beli kain rm12.

kul 2, pihak lelaki datang. lepas tok sidang baca-baca bincang-bincang dan baca-baca , masuklah bakal mak mertua aku ke bilik pengantin, boleh plak camera aku full memory. xde pic. ngok ngek betol. tetiba tangan kanan aku ada lgi cincin risik tak bukak lagi. terpaksa suakan tangan kiri. keh keh. sorry mak^_^.

lepas selamat semua, pic time! gila gambar heh.


my photographer didnt show up on the day. no worries, i have my own brother yang boleh shoot. pfffft.


bestfren ;-)..


dress recycle balik dari dinner yang lepas-lepas. bunga tangan less than 3 ringgit. hihi. kekwa beli kat little india street. banyak gila fresh flower. rose habis, kekwa ok kot. mekap aku amek mak andam biasa-biasa je. rm200. ni la yang plaing murah kot.hihi.


kasut recycle dari dinner gak. reben tuk ikat bunga tangan ni aku kibab sehelai dari photo booth. jadik la dari tak ado.

food & beverage belanja tak sampai rm1000 sebab masak sendiri kot. goodie bag pon 1 tak sampai seringgit. asalkan ikhlas tahu. heh.

alhamdulillah. SETEL! lega gila rasa dah bertunang. in sha Allah less than a year i'll get married ^_^.
soon;-)

5 comments:

::ct aman:: said...

cantik...=)mekap cantik...=)

azam said...

Cantik photobooth! If interesed in photographer, check us at http://on.fb.me/15Y6FKE

nerdy nadea said...

thanx ct n azam ;-)

Anonymous said...

salam sis,,sekarang tengah cari idea untuk buat background photobooth for my sister wedding in 2 weeks!and saye nampak sis punye idea gune batang2 pvc tu yg paling affordable n cantik pulak tu..boleh x sis ajar camne nak pasang.email maybe? poketdoraemon99@gmail.com really need ur help..

nerdy nadea said...

sorry anon..mode honeymoon..hihi..x prasan ur mail ;-)..wish u all the best..