Monday, June 20, 2011

the process - mi casa 2

13 Jun 2011 - ambil file SPA dari pejabat peguam. once dapat surat dari bank, baru bleh letak nama kat pejabat tanah.

17 Jun 2011 - sign surat agreement dengan bank. buka akaun segala untuk memudahkan monthly payment.

20 Jun 2011 - down-payment 10 percent : RM 29 100. kat office under 1 roof tu, tak boleh internet banking plak sebab limit trunsfer fund cuma rm 5 k. terpaksa pergi kaunter bank. settle, fax resit.

sekarang kena tunggu call dari lawyer developer dan bank untuk tindakan seterusnya.


ini masa construction. sekarang dah siap. tapi CF tak lagi le..monthly payment rm900. tapi bila dah convert gov nanti, kurang la kot..

5 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

wah cntik....

Mummy Chubby said...

wah! congratzz...bagusla, muda2 simpan harta.

dali said...

hye nadia.. saya silent reader. lawyer di melaka gak. nice home. puas hati beli rumah yg kita suka kan. proses ni amik masa utk penilaian,byr stamp duty, daftar transfer n charge. lebih kurg 2 bulan gak..

cEro said...

aku secara peribadi kagum dengan kau..
serius!

dr dulu aku baca blog ni, dapat tahu perkembangan hidup ko dan aku nampak ianya berkembang!

well done!

nurul nadea said...

cero, xde benda nk dikagumkan le..nk hntr parents pegi haji pon x trcapai lg..Nway thanx drop here..lame gila x bace blog ko..

dali, nnt bleh i refer kt u kan..=)