Thursday, July 28, 2011

between teenage and adult world


dulu, mase teenager, banyak pikir tapi sekarang dah dalam golongan 'adult', lagi banyak pikir. semua duniawi. heh~  pikir duit ler. semalam, aku baru terkedek-kedek pegi buka akaun ASB dan ASN. pelaburan aset dan persediaan nak kawen. tak banyak pon. kan bagus kalau dari sekolah dulu dah ada ASB. mesti da banyak duit yang aku jolikan kat U. baru dapat credit card, debit card, card card, membership card hape tah. semua aku sapu. sebab dapat free apply untuk gomen servant. tapi guna time emergency ja. nak mampos belanja banyak? (sebab dah tulis artikel tips jimat). nak berlagak sikit kat adik beradik sebab purse dah tebal penuh dengan kad macam orang dewasa kaya. kah kah =D. padahal duit lagi sikit dari pengemis kat tepi jalan.

workplace

dulu duduk kat meja study, bukak buku kena baca hafal segala. tapi sekarang duduk kat meja sendiri, bukak buku tanda kerja sekolah markah peperiksaan segala. macam takde beza ja. persamaan= dua-dua duduk goyang kaki, tangan otak jalan macam keretapi.

ini part yang best bila bawak sekali minat hobi kesukaan sepanjang masa =)


persaan macam nak jadi balik macam diorang nih :

dimana zaman teenager sekarang yang dahulunya takde T_T. tapi menjelma dalam zaman 'adult' aku.

6 comments:

Nor atau Nad said...

apa ni rasa x sabar pulak nak keja tetap..haaaiih

Liana Ryan said...

Aku tersedar yang aku dah dewasa.. =(

cEro said...

semua org, sampai satu poin, akan terfikir 'kalau kecik2 dulu aku...bla bla bla..'
hahhaa
mungkin skrg adalah masa ko..
esok lusa masa aku plak kot..heheh

emezul said...

cam da lame je ako ni xkomen kan nad..
besela kan nad..da keje lagi banyak nak kene pikir,,
ako nak kembali ke zaman dulu2,,studi je..xnak pikir keje..makin dewase makin kusut keple.. huhu

Natasha said...

ta sabar na keje gak
(;

zalizalu said...

klau dulu, ayah tulung bayarkan zakat time pose2... skang, kena la bayar sendiri...

p/s : jangan lupa bayar zakat.. hahaha