Saturday, July 12, 2014

my simple wedding : Nikah

as a promise to myself, my wedding cost will be less less less and less. it's not more than rm25k.
masak sendiri, baju tempah sendiri, baju bridesmaid buat sendiri, deco sendiri, bilik pengantin sendiri, hantaran sendiri. tapi penatnye, nauzubillah. Alhamdullillah, it's all over.

7 mac 2014, nikah lepas asar.

theme: pink. tapi bilik biru. -out!-

baju nikah yang banyak drama. hmm..glad everythings turn out ok..make up aku ambil ezanabil bridal melaka. rm2k untuk pelamin, pintu gerbang, red carpet, veil, ottomen, makeup nikah + sanding + bertandang. awal-awal aku dah request taknak rantai pakai luar tudung dan crown.hihi.


tudung satin bawal rm10..hihi..beli kat mydin je weh. baju kurung modern biasa off white tambah bunga 3d sket. tapi tailor buat macam ada banyak ruang kosong. aku tambah sendiri manik, gam guna fabric glue.

outdoor tepi rumah. bunga tangan tak sempat buat sendiri. terpaksa tempah kedai florist. rm150 hamek kau pakai 2 hari dah layu. veil sebenarnya tak sama kaler dengan baju. lantaklah, dalam gambar ok jeh. heh~ apa yang aku perasan, wedding stuff ni semua kau tak boleh nak handle sendiri dan ikut apa yang kau nak. mesti ada flaw sana sini. aku cuma lega gila semua da selesai ;-)


2 comments:

Uni Hafifah said...

Cantik kak. Up lah entri pasal reception dan bertandang pulak :D

ily shafyka said...

upload lahh lagi gambar kawennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn