Friday, February 28, 2014

Wedding prep : Kempiskan perut

4 minggu sebelum, fitting session. i was like waddehel! perut...~_~
dengan berat 54kg, i look awful in the dress. so, i start to do pilates.


abs exercise + pilates. i do this in 5 days,  lose 3kg. tapi sekarang dah 2 minggu since i start the exercise, aku dah hilang 8kg! i do this before sleep. only 10minutes per day. siang aku melantak banyak2, sebab exercise ni pakai banyak tenaga. malam tak makan sebab malas.

ni lagi seminggu sebelum majlis, nak maintain berat 46kg. tapi aku kurangkan exercise. 5minit je aku buat sehari. makan kena banyak sket. kang tak pasal-pasal jadi pengantin anoreksia.heh~

wall squat. aku buat ni seminit, 2 kali sehari.

its work sebab adik aku yang saiz XL pun dah boleh pakai saiz S.;-) no wonder peserta kat biggest loser buat wall squat ni 30 minit sehari. gila, seminit pon aku rasa macam nak tercabut lutut. happy sebab tak payah ambil ubat.hee~

7 comments:

Lizzie Yasmin said...

Serious ke dah 8 kg. Aku masti nak kene try, dah tak larat nak work out dah. psycho aku berat angka 5 nie. Congrat in advance yer beb. Moga kekal hingga jannah.

Fieda Redzuan said...

seriously berkesan?? nak buat jugak balik ni!! siap beli spanx dah ni nak cover mana yg patut sebab macam dah putus asa. hoho

btw, adakah tarikh kita sama? jeng jeng jeng. haha :p

nerdy nadea said...

Lizzie..yup serius babe..ak pon trkejut..kikiki...tiru regim fitnesssakinah @instag

nerdy nadea said...

Babe! 8 mac is it???? Hihi...barakallah;-)..workout chaiyok2..

cEro said...

Wall squat sgt perit...

Nak perut kempis, yg penting kena ada semangat yg tinggi...
Kalau sehari buat penat, esok dah ngelat, tak guna jugak (macam aku) hahahaha

fadhlinaafifah said...

Jaga makan takkk? Makan apa jeee.

nerdy nadea said...

fadh..bese brekfes mkn nasi sepinggan+lauk..lunch mkn nasi sesenduk, malam mkn mi sup, sup-sup cmtu la...