Sunday, February 13, 2011

red for temper

falling in lurve with red color lately..everything in red mood, red stuff, red face,...and i'm craving on these red handbag. looking forward to spend for it with my first salary..later la..-_- lambat giler dowh.

red for temper. YES. minggu ni adalah minggu yang paling mencabar buat aku untuk mendidik dan mengajar pelajar-pelajar aku. aku tahu diorang boring asyik belajar dalam kelas. so, aku try la change the environment. bawak diorang belajar kat bawah pokok kat padang. THEN, what happen? ada yang panjat pokok, panjat pagar, ada yang main baling2 rumput, kayu, tin kosong, lari sana sini. TAUBAT aku bawak diorang keluar dari kelas. p&p 2 masa jadi 1 masa je untuk aku kawal supaya semua duduk diam. ok fine, they r still form 1.

balik je staffroom, muka dah merah padam sebab kejar-kejar budak dengan bulu ayam tengah-tengah panas. yang form 2 pulak, kejap-kejap nak pergi tandas. sekali pergi 2 orang pulak tu. sedap je aku sound "sorang berak, sorang tolong cebok ke" sekali lagi, kelas last.kadang tu sedap je diorang tahan kaki masa aku tengah jalan. almost nak jatuh. aku bantai teros.

BUT, i chose this proffession. i gotta have fun with all these children.

someone ask me :
"kenapa jadi cikgu?"

instead of teaching & educating reason, i answer these:
"sebab cikgu adalah jutawan akhirat. tangga ke syurga =)"

INSYAALLAH. i'm trying to be the good one.

9 comments:

hentakbelipat said...

kau nk import aku jadi bodigad kau x mse dlm kelas..aku xgrg sgt...kayu besbal je aku bawak

Khai said...

ok la tu..practice makes perfect..ak ske dpt ckgu cm ko. pndai amik ati student..keep it up nad..go go go!!! :)

Kap said...

aku form one elok saja ikut cakap cikgu.
cikgu suruh baca, aku baca komik.
cikgu suruh diam, aku diam sekejap ;)

fiza_noor said...

i like ur answer nadia :)

nurul nadea said...

wan, bleh mati budak2 tu dibuat ko agaknye..aku tamo masuk court.


khai, aku garang tahu..heh~


kap, ade gak spesis mcm ko..


fiza, i like it too..haha

cEro said...

nad, ayat ko buatkan aku mcam nk jadi cekgu gak...
serius...

mengenaldiri said...

hehe
mcm2 ragam ye
suke bc
btw, merah tu cantik
^_^

yangyuyu said...

like your passion

♥ LULU ♥ said...

jom join contest lulu!

http://magic-of-me.blogspot.com/2011/02/contest-design-your-eyes-superbly.html