Thursday, April 18, 2013

random beauty item : BB Cream Safi Rania Gold

dulu dari tahun 2008 sampai 2011, aku pengguna tetap eucerin. sebab heavy kulit berminyak. tapi, jerawat tetap ada even tak selalu. hmm. untuk prevent jerawat, aku guna Dalacin T. MEMANG MUJARAB GILA nak kecutkan jerawat. tapi pedih sikit la. semua member tegur..muka aku dah clean and hidung aku dah tak besar. bengong..jerawat kat hidung memang buat hidung jadi besar. dan penggunaan kertas minyak clean & clear adalah 3 helai sehari. letih betol la.

pakai sebab pharmacist suruh.

dalacin t topical solution. must have item bagi muka berjerawat. harga pon boleh tahan.

penyerap minyak yang wajib-ada-dalam-handbag.

bertahun aku penat cover minyak kat muka. nak tukar product memang takut lagi worst. lepas tu, aku terbaca review produk safi rania gold kat blog ladynoe. aku try, cuba dan try dah setahun dah ni. so far, jerawat dah tak tumbuh tapi muka still berminyak.


semua item safi rania gold aku beli dan tersangat puas hati sebab jerawat dah tak timbul. dan harga sangat-sangat murah nak bandingkan dengan eucerin. jimat sangat. tapi still use the oil blotter untuk serap minyak kat muka tapi dah kurang. dulu sehari guna 3-4 helai. sekarang sehelai pun dah ok.

then, safi rania gold keluarkan produk baru. BB cream safi rania gold.


before this, aku pakai BB cream elianto sebab bagi full coverage. tapi, dah abes. so nak try BB cream safi rania gold nih. 1st day pakai pukul 7 pagi sampai 8 malam. nak tengok apa hasil coverage nih. muka langsung tak payah pakai kertas serap minyak. then sekarang dah 4 hari guna BB cream ni, memang jimat oil blotter aku. dah la harga murah, best plak tu. dulu aku mana pandang produk malaysia ni. hahaha. BB cream ni tahan sepanjang hari waktu bekerja aku. dan sangat blend dengan warna kulit. yang penting jugak, tak payah tepek sunblock sebab ada spf 30. i save a LOT. kalau aku tahu dari dulu, kompom aku save banyak gila.

for now i will stay with safi rania gold. especially BB cream. sebab tak payah beli ubat jerawat, sunblock dan oil blotter. aku kan kedekut. heh.

4 comments:

syanaim said...

:: ingat nak pakai rania gold gak rr..sbb nak pakai yg brand oversea mcm takut plak..so far nad pakai ok kan? ::

nurul nadea said...

yup..da setahun dah..;-) ok je..

Anonymous said...

kalau umor macam sye 18tahun agak2 sesuai tak pakai produk ni? ekceli sye dah pakai pencuci muka and beauty cream. alhamdulillah okayy. :) cume nak test yg bb cream pulak. agak2 okayy tak?

nerdy nadea said...

dik non, x tahu la akk..huhu..tp bb cream safi ni mmg light n buat muka x minyak sgt..x tahu la org lain...