Saturday, June 22, 2013

tak boleh risik terus bertunang

email penuh dengan quotation sana sini. pening doh. aku faham kenapa perlu photographer dalam kenduri kahwin tapi aku tak paham kenapa perlu ada pelamin. perlu ke? menepung tawar tu aku rasa dah tak buat sangat pon sebab rata-rata aku pergi kenduri kahwin, tak ada tepung tawar lagi melainkan pelamin tu tempat ambil gambar saja. photobooth pon perlu ke? goodie bag? bukan bagi telur je ke..heh. i may want a simple wedding but i really want a pretty wedding photo. ces..balik-balik pasal gambar wedding. aku pon nak termuntah dengan survey portfolio photog sana sini.

esok baru famili zek nak datang risik. actually nak buat awal tapi mak aku kurang sihat sampai tangguhkan ke bulan jun ni. ingat nak terus tunang. sekali dengan risik tapi tak jadi bila ada orang hebohkan pasal aku nak tunang. sedara mara belah sana sini semua nak datang. kecik ati tak dijemput. pulak dah. abes, nak makan kat mana kalau 10 biji kereta nak datang. ingat nak simple je risik terus tunang.. nak taknak aku kena buat majlis tunang yang betol-betol supaya tak kecikkan hati ramai pihak. tapi bukan esok la. gila. anak sulong, cucu sulong. aku bukan tak bagi diorang datang tapi aku malas la nak tunang bagai ni. kahwin nanti datang la. tunang-tunang ni keluar jugak 2-3 ribu. khemah pon kena naik walaupun satu. huhu. takpelah..mak cakap orang datang bawa rezeki. aku cuma taknak susahkan orang datang banyak kali. bukan dekat, jauh tu diorang nak datang. kalau bertunang ni pon, bukan lama. sekejap sangat. 

sebenarnya jugak, aku malu. orang datang risik, aku nak duduk kat mana? pakai baju apa?

tunang nanti, lagi la nk kena buat apa? duk dalam bilik je boleh? 

stress -_-

8 comments:

Umie Artoqiemie said...

chill chill

syamimihaziqah said...

U have the same idea with me, kalau boleh biarlah simple tapi tetap bermakna kan. Tapi sekarang lain, nak tak nak terpaksa la ikut sekeliling. Anyway, congrats! All is well, insyaAllah :)

oshinz said...

mine buat photobooth je. cost pun tak mahal. less than rm400 (around kL). but boleh je photobooth tu jadi pelamin.

Teena Tna said...

Haha, samela minggu depan pun ada orang nak datang rumah untuk merisik..
Tapi bukan saya, kakak saya..agak r malu kot time tu nnt..
I wish u happy & selamat bebahagia, cepat2 mkn nasik minyak

Chybee said...

Xpon skalikn mjlis nikah ngn tunang jela. Like mine. Tunang sejam je. Xpon xsmpi sejam. Then trus nikah. Sanding the same day. Settle skali gus plus xyah blanje byk sgt ;)

Anonymous said...

bunyi mcm org terpaksa kwin je. ayat tu kena la esok sikit, ni kasar je bunyi mcm tak nak je. -.-

nurul nadea said...

ye taknak bertunang.memang malas gila nk bertunang..nk risik + tunang 1 hari trus....pastu majlis..kn senang..
huhuhuhu...xpe lah..syukur ad big family yg nk dtg mmbntu.

Aujinz said...

kalau bertunang bukan perempuan duduk dalam bilik jer ker...

*saya noob*