Saturday, June 8, 2013

Officially B2B : Official Photographer

when he proposed, i said yes..i have less than a year to plan my wedding. dua tiga hari ni aku migrain nak pilih official photographer. first thing came across my mind was the OP. haha. nampak sangat aku cerewet pasal gambar-gambar nih. biarlah majlis tak mahal asalkan dapatkan OP yang superb tapi tak kesah mahal ke tak. ok, kesah sebenarnya..dah berpuluh weblog yang aku terjah dan minta harga pakej. antaranya the famous mukhriz latif and udey ismail yang sampai sekarang tak reply email aku. busy kot.



After pening kepala shortlistkan beberapa OP, aku yang memang cerewet nak mamp* akan hire 2 photog yang berlainan company. OP for solemnization and OP for my reception. gedik plak buat macam ni. well, biarlah OP yang superb sebab gambar tu simpan sampai tua. nothing to regret and photography on the wedding is actually the biggest investment. tapi, aku tidak la mampu untuk pakej macam pretty peekture tu. mau rm10k dalam tangan. OP untuk bertandang, aku tak ambil tahu. yang aku tahu, nanti aku buat custom album sendiri.

hah. bagi aku yang penting cuma Official photographer!!! heh, kenapa dengan aku ni. majlis aku akan dipastikan majlis paling jimat belanja. OP dikecualikan. hihi. splurge on something that u will never ever regret whenever u look at it. the moment.

shortlisted photographer:
1. bakrihafizhisham
2. azimpuch
3. mukriz latif
4. detik indah fotografi
5. Trisno fotografi
6. malaynea
7. Critical Episode (custom album yang unik)
8. HNHM photography
9. Alun (murah gila tapi gambar superb!)

yang mana pakej mahal tu, aku mintak shoot edit burn je sebab aku cerewet bab nak susun gambar dalam custom album. jimat pon jimat. huhu. yang aku dah shortlisted tu, mungkin kat mata orang lain gambar diorang macam biasa tapi aku suka style macam tu.


selagi belum bayar deposit, selagi tu belum confirm OP my wedds;-)

4 comments:

syamimihaziqah said...

Wahhh congrats B2B!
May everything went well and smooth for your upcoming wedding ;)

Lizzie Yasmin said...

B2B dah. Memang nmpak gaya cerewet pun. Maklum lah photographer jugak kan.

oshinz said...

cuba hafizudin hamdan. gaya photo nya macam lebihkurang bakri juga. tapi tak tahu la u suka ke tak. nilai burn dalam cdnya pun tak mahal sangat.

nurul nadea said...

yup..thanx oshinz..terlepas pandang plak si hafiz kopi nih..hihi..oready got the quotation form him since bak is not available for my wedds. agak meroyan la bila x dpt OP yang dah suka gila but hafizudinhamdan might save my wedds ;-)