Tuesday, January 21, 2014

Bakal rumah baru ;)

before we get married, mesti lah nak kena cari rumah kan..so, almost half a year we'd spending time merayau sana sini cari rumah. takkan nak duduk dengan mak kan. hihi..actuallty mak suruh duduk sekali tapi Zek cakap tak privacy.

mula-mula aku nak rumah ni...double storey terrace.


tapi lepas argument dengan Zek dan famili, tak jadi..sebab 2 tingkat. hoh, boleh eksesais hape turun naik tangga. then, jumpa rumah semi-d yang dah setahun tak berpenghuni. hari-hari lalu depan rumah tu, tak sangka plak dapat beli.hihi. rezeki alhamdulillah. tapi depan tak cantik sangat. we decide to renovate later.


hmm, memang oudated betul colour rumah ni. pagar pon out. haha, ade duit nanti tukar. rumah ni owner nak jual 350k..harga asal lebih kurang 240k. heh. takpe, pujuk kasi kurang. rumah ni dah lama and takde orang beli sebab takde nombor tepon. Zek cari kat jiran-jiran around rumah tu. dapat pon. lokasi strategik, 2km dari umah mak aku..1 km dari rumah mak Zek. kikiki..

interior..
master bedroom + room 1. 2. 3.

bilik air besar. muat letak tab. tapi,...hape kejadah letak tab ~_^

dapur nak kasi pecah. tolak belakang lagi sebab nak buat dapur ada breakfast bar. cet, bangun pon pukul berapa.heh~

tadi baru discuss dengan lawyer, dan proses ambil masa 3 bulan. lepas kahwin nanti dah boleh start pasang grill and kipas. since belum kahwin lagi, application hold dulu sebab nak letak dua nama. deposit lawyer rm500. deposit rumah 10k. lepas raya kot baru pindah masuk. eksaited nak pindah. bukan eksaited nak kawen.heh~

9 comments:

Cik Nurul Pinky said...

hehehe kita pun tumpang xcited sekali untuk awak hehehe.. salam perkenalan...

Fieda Redzuan said...

Bestnya dah confirm beli rumah! Mudah mudahan kte pon dapat jugak la. Cuma susah sikit la kalau dah taraf mastautin ni, tak tahu nak beli lokasi mana.hehe
Anyway, congrats for your second house! :)

syamimihaziqah said...

Besarnya bilik air! Boleh buat mini kolam renang. Hahaha :p

S. Faezah said...

syoknya..kite pon nak bli rumah cuma xjumpa yg sesuai dan tak tau nak bli location mana lg T.T

JUST SKIRT said...

best tu. mahal jgk ek umah kt melaka skrg

nerdy nadea said...

Syamimi, itu master bedroom.bkn blik air..kikikiki..klakar la ko ni...hahahha

Fieda n faezah, nnt umah kene GST lain kan start next year?

Just skirt, umah ni x mahal..yg mahal tanah tepi ni je..huhuhu..buleh la berkebun nnt;-P

lia lyana said...

bestnyaaa nk ade rumah baru dah!

hye b2b! kte b2b gak!

nt jemput visit!

http://algettingmarried.blogspot.com/

rifqi nik said...

KNS CREATIVE

Sedia menerima tempahan kabinet dapur,wardrobe dan interior.
Rekaan mengikut kehendak pelanggan.
Harga berpatutan.
Sila hubungi saya jika berminat untuk membuat tempahan.
Area:KL dan Selangor
Tel:0149199171 (RIFQI)
Email:rifqi1993@gmail.com
Tel office:0389596727 (KNS CREATIVE)
Alamat showroom : 2f_1,jalan raya 2,Kawasan Perindustrian Seri Kembangan 43300 Seri Kembangan,Selangor D.E

Rama Ramadhan said...

ih rumahnya bagus di daerah mana tuh , saya juga lagi cari cari perumahan baru nih kira kira temen temen ada rekomendasi ga? terimakasih