Monday, December 9, 2013

Sakit pakai Braces #2

the latest..
december 2013

compared to 
march 2013

dalam masa 3 bulan, braces ni dah berjaya beraturkan gigi aku sebenarnya. tapi masih ada lubang sana sini. kikiki. ni bulan 12 ni macam dah cantik beraturnya tapi bentuk muka aku plak jadi tak cantik..haha..macam la sebelum ni cantik. heh~. ya, braces ni boleh ubah bentuk muka kita. macam ada orang, muka makin tirus lepas pakai braces. aku makin chubby kot sebab besi ni tarik gusi aku ke dalam.


doktor nak cabut gigi aku sebab dia kata gigi aku banyak. kahkah. sumpah taknak weh. dulu aku pernah kerja  kat dental. aku tahu orang meraung camne. heh~. for now doktor dah start pasang getah bersambung hapetah namanya. sakit gila tapi tak la sakit macam mula-mula pasang braces bawah. ni tak nangis pon.

cara pembayaran braces:

1.3.2013 - rm2000
30.3.2013 - rm700
25.5.2013 - rm200
6.9.2013 - rm200
4.10.2013 - rm200
6.12.2013 - rm150

aku buat kat klinik Ho , banda Hilir Melaka.

ok, sukahati kau sebenarnya nak bayar berapa tapi asalkan bayarlah. genap rm4700 nanti dah tak payah bayar tapi still kene pergi appointment. tarikh ni ada yang aku jarakkan sebab sakit belum reda. takkan still sakit tapi nak pergi jugak appointment kan. cancel je.kehkeh..kang makin ketat makin sakit aku jugak yang menanggung. ada orang boleh pergi sebulan 2 kali. aku tak. ikut masing-masing. tak sama k.

8 comments:

Fieda Redzuan said...

wah nadea dah lama tak update blog.. tertunggu2 entri preparation kawen sebenarnya :p

btw, kte plan nak pakai jugak tapi lepas kawen la.. pakai sekarang dah tak sempat nak lurus dah gigi ni. haha

nerdy nadea said...

Oh..hye fieda...tertunggu2??? Oit,nebes plak ttbe...kikiki...xpe,time muda ni pakai je braces..hewhew

Fieda Redzuan said...

tertunggu2 sebab idea kamu utk cut cost tu hebat! kadang2 tak terfikir pon. haha :p

cEro said...

kalau sakit tp hasilnya bagus rasanya takpe laa kan?

Aku pun nak pakai jugak laa..tp gigi aku mmg buruk, sure lg lama kena pakainya...hahahha

nerdy nadea said...

cero..teknologi dah maju skang..ad yg short term punye..hewhew..

fieda, tak de ape sangat preparation..tgh pikir nak cut apa yang x perlu sbb asyik beli sampah je lately ni...(bunga manggar n bunga telur tu kategori sampah selepas majlis kan)..kihkih

Maryam Azhar said...

salam, hai nadea :) saya cuma nak tanya, awk pakai braces ni waktu umur berapa eh? sbb saya dah 20, nak pakai braces tapi takut masa dah tak sesuai. hihi, mohon pendapat nadea. tq :)

Maryam Azhar said...

Salam nadea :) just visited ur blog. saya nk tanya, nadea pakai braces waktu umur berapa eh? and berapa lama? sbb sy nak pakai tapi sy dah 20, takut umur ni dah tak sesuai nak pakai hihi.

nerdy nadea said...

hye maryam..sorry for late response..i'm 27 now n i'm doing my braces last year:-)