Thursday, March 10, 2011

kerja sekolah


aku baru je balik dari sekolah pukul 5 tadi. banyak gila kerja nak kena siapkan sebab minggu depan cuti sekolah. tamo bawak balik kerja sekolah tapi tiba-tiba cuti sekolah kena pergi camping scout plak. lepas cuti kena handle competition science dengan camping bomba plak walaupun takde kena mengena. then kena siapkan gambar-gambar untuk majalah sekolah. buku budak pun ade 3 kelas tak tanda lagi. 1 kelas dah 50 orang. hmm..nasib baik i got the awesome school photographers team tuk tolong handle sekali.

aku tak mengeluh. serius weh. sikit pun tak. rasa nak berenti kadang-kadang tu adelah tapi takkanlah.

aku bersyukur sebab kalau nak dibandingkan dengan member aku yang kerja on call tengah-tengah malam, kerja yang kena berdiri 12 jam tanpa henti, kerja yang tak tentu masa walaupun public holiday, kerja yang balik rumah pukul 10 malam, menganggur sebab tak dapat posting, lagi dan lagi. my life is more better. as for me lah. memang lah banyak kerja tapi tak lah sesusah member-member lain.

Syukur Alhamdulillah =) walaupun gaji tak sebanyak mereka-mereka, i feel the joy.


rezeki masing-masing.

5 comments:

Khai said...

bersyukur ngan apa yg ada.. gaji byk pun tp xde life buat apa..cth terbaik doktor lah.hehe..

contohi GTO. Onizuka Ekichi. 22 years. single. he able to make the school fun. :)

eda_ej said...

yess.. bersyukurlah.. sebab ramai lagi kat luar sane yang maseh menanam anggor..

si afro besar said...

:) syukur alhamdulillah.

Encik Psychopath said...

kerja enjoy lg best dari kerja sengsara tapi lumayan.

cEro said...

kerja kau seronok, serius!
AKu tahu ko berseronok dengan kerja kau, kan?