Tuesday, March 1, 2011

usha ragam manusia di tempat awam


aku duduk kat meja sementara tunggu sang putera belikan makanan kegemaran tuan puteri ni. hehe. usha orang duk lalu lalang. cuci mata kalau ade pria hensem gila.

ada yang couple, pakwe jalan pegang tangan awek dia.

ada yang couple, pakwe jenis jalan tinggal awek kat belakang.

orang jalan laju gila nak kejar masa.

orang jalan lembab gila ditinggal masa.

jalan sambil pakai handsfree macam cakap sorang-sorang.

semua ragam manusia yang sama aku tengok bila berada kat tempat public. teringin gak nak tengok ragam orang yang luar kebiasaan macam sambil jalan, sambil korek hidung ke. ataupun sambil jalan sambil tabur duit kat orang ramai ke. heh~ macam la orang lain tak usha ragam aku yang bangsa kalau jalan takkan toleh kiri kanan dan kelajuan macam lipas kudung.

3 comments:

Kap said...

budaya korek hidung mudah dijumpai di Penang.

mengenaldiri said...

kite pun suke usha org kat tmpt awam
klu stress, duk sorg2, usha org
hehe

::FAIZ FARISH:: said...

wah, lepas ni nak jalan mesti Control, sbb kau memerhati