Saturday, March 26, 2011

proud to be...crazy


sape kata jadi cikgu tak seronok? beronok-ronok aku dengan diorang ^_^. dulu selalu sangat ada orang tanya aku, "tak sayang ke hidup kalau setakat nak jadi cikgu?"..meh aku jawab, "sebab sayang hidup la aku jadi cikgu. kau nak jadi engineer kau senyap." ni jawapan sarkastik pulak dalam hati aku, " gaji aku pon sekarang lagi tinggi dari kau". keh keh keh...

 photography club members. photo by RAY NG (awesome school photographers team) muka aku putih wooo~

kau tahu, jadi cikgu at the same time pon boleh jadi kaunselor, kawan, penyanyi, pelakon, ahli sukan, jurugambar, jurutera...+ etc sebab bila mengajar, semua tu kena combine. tapi still i'm not good enough la..keep learning from the senior.
and i want the better life. zaman gonjeng-gonjeng jimba-jimba dah berakhir kot sebab bila dah pegang profession ni, rasa tanggungjawab tu lebih. rasa macam kena always perfect eventhough no body's perfect. tapi going crazy with students tu mesti ada. baru happening hidup. alhamdullillah. dah rasa seronok sangat-sangat =)

9 comments:

storyfromme said...

wah!jadi cikgu rock nampak.tapi kalau jadi cikgu sporting ni memang akan diingati oleh pelajar sampai bila-bila.saya masih ingat lagi cikgu sporting saya masa sekolah rendah :)

cik aryu said...

comel la cikgu
sporting abis.
;)

super-1 JR. said...

uih, best la jadik cikgu...tp bapak aku xbg...

nn said...

korang semua comel gila!! :D

Khai said...

make school fun. nadea sensei :D

cEro said...

bagus laa ko sedang berseronok dgn keje ko...
tahniah cekgu..hehehe

eesyaheera said...

bagus lah rasa happy dgn kerja sekarang. kalau cikgu muda yang sporting ni memang seronok student buat kawan. hehe

nurul nadea said...

thanx korang n b4 this actually agak pressure but now, betol2 dah seronok.alhamdulillah..

athirah said...

hihihi..nmpak seronok gilerr.....cikgu sporting habesss..