Monday, January 10, 2011

i'm happy i'm a teacher now



dari mula naik sekolah sampai sekarang, aku tak merasa lagi balik pukul 2 petang. ingat cikgu balik awal je ke? petang ada meeting, lepas tu kokurikulum. ni tadi baru balik merentas desa. lunch tak sempat -_- jap lagi nak tanda buku students. malam nanti study perancangan nak mengajar ape esok. itulah rutin kebelakangan ni. jenguk tv pon tak sempat.

edit gambar customer lagi la tak sempat tapi masa boleh dicari. so, tiada istilah TIADA MASA ya.

kokurikulum, aku penasihat bagi KELAB FOTOGRAFI. memang la happy tahap gaban. ingat minat aku akan terbantut bila da jadi cikgu. tapi tidak. D-I-Y? tak buat la lagi tapi setiap subjek yang aku ajar, aku akan masukkan elemen seni macam melukis, mewarna...hohoho..padan muka diorang..sebab aku tak dapat subjek seni... bila aku masuk je, macam belajar pendidikan seni.  but we are all happy and well done so far..

i LOVE my job =)  tapi salary bulan mac -_-


p/s : form one sangat comel lor..^_^

13 comments:

Halia Kentang @ Annpaan said...

ada kena wat lesson plan x?

Kap said...

ingat.
jangan jatuh cinta dengan murid ;)

SANDRA AZWAN said...

cikgu kat atas tu seksi nye!

ayuazami said...

permulaan yang cukup baik utk you. goodluck :)

nadiyaya said...

wah,cikgu ape?ehe.
anyway good luck.hehhee

eesyaheera said...

comel nya u jadi cikgu. hihi.

Nor said...

alololo
comelnye ko ekh x bebudak form 1 tuh
muahaha

cik aryu said...

wouch..aku nk jadi cikgu jugakk

doakan aku :)

btw ; tahniah.

ween said...

wah. baru tau serba sikit ttg rutin seorg cikgu. sounds interesting :)

fiza_sensei said...

saya pun thn ni jd guru penasihat kelab fotografi. best! bnyk sgt gmbr kat fb ko, tu pk koko bg jd penasihat kelab. hehe

Roses Rosz Zainal said...

bestnye jd cikgu :-)

(nyesal x belaja pandai2 dulu.hukkk)

cEro said...

kena panggil ko cikgu laa skang kan???
cikgu nad..
heheh

nurul nadea said...

nadiayaya, cikgu sains. tapi opsyen civil engineering ngn LK.