Saturday, January 29, 2011

tackle anak murid


tiap-tiap hari diorang puji. tiap-tiap hari jugaklah jawapan aku BAJET NAK MAMP*. ala, aku tahu, diorang bajet bile dah puji tu, ingat aku tak bagi homework banyak la tu. u r absolutely wrong ok.

diorang pun dah lali dengan jawapan tu. and happy indeed coz i treat them like a friend. one more thing..

aku banyak mengajar kelas last-last. student yang langsung tak minat nak belajar. keluar pon sukati je. kadang-kadang rasa nak menangis je tapi tak lagi la. solution nak bagi diorang salin atau buat kerja yang aku bagi : yang perempuan, aku tackle dengan gosip-gosip sembang kencang, sosial life, lepas tu aku suh buat kerja.

yang lelaki pulak, suke lukis kartun la, tattoo la, skecth comic la..yang ni memang payah nak bagi ajaran. aku buat macam ni : aku tarik kerusi duduk dengan diorang, lepas tu aku pon melukis sama. aku kasi show off sket skill aku. diorang sume macam terpegun je. keh keh. cerita sket-sket pasal lukisan komik, step nak melukis.. bla bla.., aku suh diorang salin nota, pastu buat homework. its work ! =) diorang ikut gak cakap aku akhirnya.

kelas lain pun aku buat macam tu. ikut kesesuaian la..ada chinese girl yang tamo belajar tapi minat fashion. then, we talk about fashion. music life, i talk about my jamming. cikgu kena kreatif and i'm looking forward to be like that ^_^

10 comments:

NynaMysarah said...

better akak jdi ckgu kaunseling ^^
pndai trik mint pljr :)

cik aryu said...

cikgu yg cekal,
tp okay la cara tuh

:)

Kap said...

aku pun perlukan cikgu yang cute sekarang. hahah.

Encik Tikus said...

pehh cikgu contoh nie. ehh baru pasan cikgu nie comel lah ! kahkah

Khai said...

wow...this teacher we call as fabulous adorable teacher..i like the way u teach them..go nad!! :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

woww..
u can be a good teacher then..
camni la cikgu zaman sekarang sepatutnya..
kena pndai tackle student :D
ehhehe
sy dulu.. asyik tgk cikgu2 marah je.. camne student nak ikut ckp kan :)

zalizalu said...

assalammualaikum nadea.. :P
bagus sebenarnya apa yg nadea buat nie.. hee... orang kata, nak berdakwah, kena la dengan pandai dan bijaksana... bil hikmah wal fathonah :P

fiza_sensei said...

bagus cara ko nadea. last year sgt enjoy ajar sc n seni. thn ni sc n sivik. kelas hujung2 bnyk main lukis2, sembang2 smbil blajr sbb nak tarik minat org yg tak mau blajar ni dugaan btoi

emezul said...

waaa... nad besnye ko ade kepakaran melukis ni kan.. ako ni ape nak jadi agaknye kan.. hukhukhuk.. sedih gile..

super-1 said...

apsal la cikgu aku x macam ni dulu...
kalau x skang aku dah jd angkasawan da. haha