Saturday, January 22, 2011

sarcastic in silent

aku rasa nak gelak guling-guling sampai jatuh katil sebab ade sorang mamat ni mintak aku shoot 1 event. lama woo event tuh. ada la dalam 5 jam coverage..shoot & burn aku mintak rm350. then, lepas tawar menawar, aku ni memang baik hati turunkan la sket harga tuh. lepas abes shoot tuh, mintak payment, liat pulak. tiba-tiba dia pertikaikan harga shoot tu tak munasabah. agreement dah sign ni.GILA.

last-last, lepas siap burn sume, aku hantar la dvd tu. itupon, LIAT gila nak bayar. kejaplah, duit tak masuk lagi lah, hold dulu lah, takde budgetlah, next week lah..mampos kau lah. tak bayar, tak dapat DVD. hahaha..then, at last, dapat jugaklah payment tu. itu pun LAMBAT ok..

lepas tu, dia mintak aku shoot lagi satu event ni. harga nak sama. SORRY lah..aku memang liat nak kerja dengan orang yang liat bayar. kalau kenal kamceng, takpe gak. ni kawan kepada kawan kepada kawan. last-last, aku dapat tahu dia desperate hire photographer lain, dengan harga sekali shoot & burn, RM500. hamek kau. ni yang gelak tak bleh berenti ni. kah kah kah =D

dapat pakej murah macam aku, tamo hargai. SERVE U RIGHT =p...aku usha gambar yang photog rm500 tu shoot kat pc member aku tu, biasa je. aku rasa aku buat lagi better. aku siap buat CLS (creative lighting system) lagi. haha, gila berlagak kau. kenapa la aku selalu tersangkut dengan customer yang macam ni? haih..-_-

10 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

customer tak reti bersyukur betul. dah dapat yang murah pun nak wat taik. budus.

HanaBella said...

Ish.. ada plak mcm tu. nak upah p.grapher tp xmau bayr mahal2.. guna kamera sndiri sudaaa kalau ciput duit.. hehe

nn said...

dugaan weyh. sabar je laaa... hhu

keryoki said...

haha..padan muka dia kan.tu la..ngan ko dah habis murah da..tapi mungkin kau ni muka baik angat sampai orang tindas-tindas...hee

daud said...

padan muka dia

Anonymous said...

i love u babe....

zalizalu said...

hahaha... kedekut membawa padah

shasha said...

sarcastic in silent.. loike this quote! :p
tu lah padahnya org yang bodoh sombong ni..huhu

cEro said...

hahaha, sabor je laa...
1001 org, maka 1001 kerenah...
asal ko boleh cope, ko dh kira hebat dah..hahaha

Norfa said...

menyampah (sambil ketuk kepala ala2 apek) bila dtp cust cmni..