Saturday, January 1, 2011

penutup 2010, pembuka 2011


penutup 2010, pagi-pagi pukul 6 aku bangun. pergi kerja. balik kerja, aku makan, pastu tido. pastu pukul 4 petang, bangun pergi rumah pengantin. tangkap-tangkap sana sini gambar malam berinai sampai pukul 11. pastu balik makan, pastu tidur. aku bangun bila adek hawau aku bakar mercun tepat pukul 12 malam. lepas bangun ni, terus transfer gambar pengantin tadi. upload sekeping. bosan dol hidup aku.


pembuka 2011, aku rasa penat yang amat sesangat. tak pernah aku kerja pagi malam. ni last wedding yang aku shoot tuk 2010 dan first wedding 2011. tapi maybe last job sebab tak larat nak handle both job. shoot merapek-rapek self portrature pon tak nyempat nyempat lagi nak buat. idea banyak. DIY pon macam haram. tak jadi nak post kat sini sebab macam memalukan + macam gampang.


semalam-semalam, baru siap album nikah abang si mangges. dengan siap proses gambar event krismas yang macam vavee sebab boss lampat proses payment aku. gambar nak cepat, payment yang hanya seketul dua tiga ratus pon mintak beribu kali baru dapat. dapat je terus beli barang mekap. untuk pelaburan keyakinan diri di tempat kerja. haha =D.


event shooting new year malam ni nasib baik dah tolak awal-awal. kalo tak pengsan kepenatan aku nak drive sorang-sorang. ok, sempena tahun lama dan tahun baru ni, aku harap waktu tidur aku mendapat masa yang sewajarnya. keh keh..itu bukan azam. azam aku nanti aku buat bulan depan.


4 perenggan karangan aku hari ni. bai nak tido. yang benar : #%$^&^%*(*&)

10 comments:

Sophie Al-yahya said...

nad. utk ko.

http://sophiealyahya.blogspot.com/2010/12/review-bloger-pt1-blogger-yang-aku-suka.html

weyh, jangan keje sampai tak cukup rehat. ko dahlah kecik.hihi.

nur hidayah isa said...

happy new year :)

latest entry,
Selamat Datang 2011

FaizalSulaiman said...

selamat tahun baru nadea!

perghh awal2 tahun ko dah bizi ek..

maCy said...

all the best nad. d last entry macy baca sini arini. err.. boley x remove word verification? hik3

cik nad said...

heeyyy i saw u td hehe at my cousin weding...we all dr pihak laki td...nmpk u shoot sane shoot sini

nurul nadea said...

sorry guys, aku xleh nak move verification sbb byk spam. x komen pon xpe, tp kalau komen lg aku terlompat2 keriangan..ececeh..Nway, thanx sbb banyak bersabar dgn memberi komen disini.=D


macy, sorry ya -_-


SOPHIE, wow..terharu gile sambil lap air mata..keh keh..tq3x ^_^


hidayah isa, yeay..happy3 new year..i'm 24 now..sob sob-_-


faizal, xpe, awal tahun je bz..nanti tengah tahun x busy kot =D


nad, hoho..malu i..selekeh giler kan tadi..dengan muka berminyak, tudung degil nak mamp* and cuaca panas. tp, nape x tegor tadi?hoho..

cEro said...

sibuk btol ko ek...
ni sure poket kembong nih...
heheheeh

aihanmujar said...

bersabarlah!!!

cik nad said...

tu la sape suo pakai baju berlapis2 haha so malu2 kucing nk tegur....xpela comot2 pon earn money wooo$$$$$

nurul nadea said...

cero, ade customer yg dah bayar awal..yg awal tu selamat dah dibelanjakan...huhuhu