Monday, March 15, 2010

photographer vs tentera

bukan aku tak sayang blog sampai tamo tulis tapi kekangan masa yang melanda membuatkan aku terpaksa meninggalkan blog yang menjadi kesayangan sejak akhir-akhir ni..

tangan yang DUA ni perlukan masa untuk menyetelkan semua benda..

baru je menapak dalam medan fotografi ni setelah bergelumang dengan kamera sejak 5 tahun yang lalu yang hanya mengambil gambar bajet sendiri..haha..and part time mengambil wedding photo yang ambil kos modal je..

lagi sebulan, i'm gonna be fulltime photographer...sekarang perlu tumpukan kepada FINAL EXAM okeh..nak grad!

setiap hari perlu explore adobe photoshop..setiap hari juge jumpa benda baru..setiap hari kena makan nasi.setiap hari kena duduk depan pc macam apek kalah judi..tunjuk ajarku sifu..heh..

(gambar da lame ni..gambar baru will be uploaded to my fotopages)



kisah semalam di halaman rumah, mode : menyapu sampah (tipu giler buat-buat rajin. entry lepas anak dara malas bangun pagi-_-)


mak : pakej yang kakak ambil gambar ni murah sangat..tak berbaloi untuk 2 hari.

aku : ala, equipment tak cukop la mak..nak kena tambah lense, trigger, extra flash gun bla..bla...

mak : nak ape lagi? meh mak tambah..

aku : takpe lah mak (konon-konon je..hikhik)


p/s : lupe plak pasal photographer vs tentera..time shooting, dalam pocket perlu sediakan peluru iaitu bateri untuk speedlite, dan peluru berpandu iaitu lense, plastik cover untuk unexpected hujan, ibu jari untuk tarik picu kamera dan mata di view finder untuk mengskodeng musuh..lagi lu pikir la sendiri..assalamualaikum..

5 comments:

TeRRoRRiZZ said...

perumpamaan yang menarik!!!!!!!!!
nero yang kreatif......

nurul nadia said...

HAKHAK..jom ak belanje sky juice..

aNoZ said...

kekangan masa tu banyak masa. kontradik sket ni. heee

pekerja kilang plastik said...

ok, istilah "photographer perang"..
dan perkatan try and error sentiasa bermain dalam fikiran.

nurul nadia said...

anoz : oo, yeke...BM aku ni problem betolla..
pekerja kilang plastik : yup, try n error..