Saturday, January 16, 2010

Kejadian di Fly-over Tun Aminah, JB

it happen again..
wahahah...

buat kali ke-6, kereta aku tersadai lagi di persisiran jalan raye iaitu di flyover tun aminah..

siot btol terberenti kat situ..dahlah kenderaan disitu sume macam tengah berlumba jer...
sebab pe terbrenti?

sebab tayar side kanan pecah..

xpe-xpe..aku boleh tukar..tapi sebenarnye keadaan tidak mengizinkan sebab side yang pecah tu adalah side dimana lori-lori besau sedang melaluinya dan memang keadaan amat menakutkan disamping gelap malam yang sedang...mm..*tak taw nak cakap macamane..

aku dengan machonyer menalipon towing truck..

tunggu disitu tidak kemana-mane sebab kitorang kat ataas flyover..kat tengah-tengah plak tuh...ghee...

kesian kami berlima..aku, tero, atik, anne dan jot..

(kasihan mereka..terserlah di wajah mereka especially atik yang tengah mencangkung..knape dengan jot tu?)

ya, kami menunggu sambil menyumbangkan suara merdu kami kepada para pengguna jalan raye..

panik?

no..

sebab ni dah kali ke-6 kete aku camni..so, dah pro handle nih..wahah..

before tow truck tu sampai, ade la polis lalu tapi die buat derk jer..

derk?

buat bodo la...
(maaf encik polis..anda tidak bodo tetapi perbuatan anda memang bodoh untuk membantu kami sama-same membanteras kesesakan lalulintas..)

ok, pastu sedang kami menyanyi lagu M. Daud Kilau,ade brother naek moto nak bantu kitowang..sedang nak membantu tu, tow truck pon sampai..


brother..if u reading this, tenkyu sangat-sangat dan banyak-banyak..

kitorang berlima..x muat nak naek tow truck tu..then aku dengan tero duduk dalam kete diam-diam..

atik, anne, dan jot naek tow truck tu..

oleh sebab tayar blakang yang pecah, kete aku kene tarik backward..

glamour doh mase tuh sebabbile towing dah jalan tu, orang ramai melambai-lambai ke arah aku dan tero..

adoyai..maloo..

sampai bengkel..aku nak tukar sendiri tapi mekanik tu nak buat jugak tapi kedai da tutup..so, mekanik tu suh amek esok..(sungguh betol mekanik tu nakkan duet saya)

mekanik tu antar kitorang balik ke utm dengan selamat..

the end..harini kene beli tayar baru..

lepas ni, keje jual buah kat blok ye..nak ganti balik duet towing rm60..tayar rm120..and kos tukar tayar tak taw lagi sebab belom amek lagi kete..

kepada mak dan bapa jangan risau k..

siti saadiah.
(tandatangan)
bsehfbbfjnvyigbwirgvjhguindfqkwlnbv


(gambar tahunlepas mase ade photoshoot kat melaka raye)

1 comment:

muharrikdaie said...

maafkan saya menganggu.
Awak mengikut blog anaklaut?
beliau seorang yang penciplak karya orang lain. Karya saya diciplak beliau dan di masukkannya kedalam blog anaklaut2009@ webpress dan blog ini telah ditutup kerana saya memprotesnya. Tapi blog ini akudiadanlagu1@blogspot.com juga blog yang diciplak artikelnya.Dan karya yang ditulisnya adalah karya ciplak. Beliau blogger yang tidak ada etika. Menggunakan sajak dan puisi orang lain untuk memikat perempuan dan pengunjung. Hati hati. walaupun beliau seorang guru tapi guru yang sakit jiwa. Beliau bukan orang seni dan mmg tidak ada idea untuk menulis. Hubungi beliau untuk mendapat pengesahannya. dan hubungi saya jika puan tidak berpuas hati. Saya haramkan dunia akhirat artikel saya yang ciplak oleh beliau.
Tuan/Puan/cik semua telah ditipunya. Hati hati.