Friday, January 8, 2010

TIPS ASAS FESYEN UNTUK LELAKI

tips asas fesyen untuk kaum LELAKI

LELAKI! sila ambil perhatian...

ATTIRE

1) SEHELAI JEANS or SLACK- x kesah biru atau hitam..for casual n formal function.

2) T-SHIRT HITAM atau PUTIH - saye rase kedua2nye perlu..maka, sila sediakan dua2..


3) JACKET or CARDIGAN - senang nak bagi awek klo2 die sejuk..hehe..tidak! ini perlu di kala coffe latte starbuck yg anda beli tetibe tertumpah di t-shirt anda.

4) KEMEJA - kemeja bukan pergi ke meja..ia adalah helaian yang mesti ade dalam wardrobe sbb klo tetibe kene pegi formal places camne?


KAKI

1) SELIPAR - kalau perempuan memanggilnye flip flop..

2) SANDALS - sesuai tuk bersantai or g dating..

3) SNEAKERS / SPORT SHOES - sesuai tuk gaya hidup aktif..

4) KASUT HITAM - kasut mcm nak g keje tuh...


AKSESORI

1) CAP - klo panas kan bleh cover

2) GEL RAMBUT - senang nak gayekan rambut..

3) JAM TANGAN - x kesahlah mahal or murah sbb lelaki klo xde jam tangan memang pelik..
(sila ambil berat)

4) WALLET - penting ni..klo xde, duit nak letak katne?

tips2 diatas adalah melalui pemerhatian saye terhadap kawan2 sekampus saye...sekian...
kalau ade ape2 cadangan atau bantahan, sila email saye..
majulah fesyen bagi lelaki yang suke tangkap muat jer...

p/s: mak, abah ade kan sume di atas nih?kan2?

4 comments:

Anonymous said...

my boifriend x stailo langsung..t i suggest kat die you punye blog...

Anonymous said...

haha..
suke nad tulis bnde2 pasal fesyen ni..haha

F U N F A B U L O S I T Y said...

info baikk punya!
thanks posting entry yang best ni!
dex suka sgt!
best best best!
;D

super-1 JR. said...

nice info...aku amek mudah je slame ni...sandal tu macam penting...