Wednesday, September 22, 2010

the best thing happen..FRIEND

selalu apa yang kita lihat sebenarnya tak seindah yang kita sangka.


contohnya gambar ni. kau orang ingat orang kat dalam gambar ni gelak ketawa betol-betol ke? semua ni hipokrit. hipokrit nak bergambar. punya la haruk pikuk gaduh nak ambil shot buat-buat candid gelak ketawa. kejap adek kecil aku kacau, kejap model lari, kejap aku yang hangin. bersnap-snap gambar diambil. yang jadi cuma 2 - 3 keping je. hampeh betol.

sebab tu lah aku nak cakap, semua yang macam indah dimata tu, tak semestinya betol-betol indah. tapi tak semestinya yang tak indah itu tak indah belaka kan. we enjoy the shot cuma proses nak mendapatkan hasil tu, ada kesulitan sikit.


macam kawan, bukan selalunya indah. ada kawan makan kawan, tikam belakang, talam dua muka, suka show off. tapi ada juga yang very helpful, rational, reasonable... =) tapi the best thing happen in life adalah kawan. walaupun ada boifren, tapi bila problem comes, kawan juga yang datang tolong. bagi bahu untuk lap air mata. bila putus cinta, ngadu kat kawan. ok, kalau ngadu kat mak bapak, mak bapak tu lah yang akan act sebagai kawan. get it?



What ever it is, the best thing happen in life adalah kawan. kawan sampai bila-bila. the sweet and sour dalam kawan itu adalah lumrah. gaduh gaduh lama-lama baik juga. tak gaduh namanya bukan kawan. hipokrit je lebih. masing-masing nak jaga hati dan perasaan. tapi bila kawan buat baik susah nak ingat, bila buat jahat, memanjang je tak buleh lupa. biasalah tu kan. aku la selalu tu. sorry ye kawan T_T


"bila kawan buat baik, tulislah atas batu supaya kita takkan lupa kebaikannya, dan bila kawan buat jahat, tulislah di atas pasir agar hilang dihembus angin kemaafan"


tapi berpada-padalah memilih kawan. kalau kawan buat jahat sampai main bomoh-bomoh, yang itu bukan kawan. itu lawan.


pee/ass : nak konvo next week. nak jumpa kawan yeay ^_^

10 comments:

Encik Psychopath said...

aku ni kawan ko yg ko tulis atas ape ?

emezul said...

hahahaa... cepat2 datang..kite merongeng ye.. hehehhe mizzz u muchhhh...hohohoho

misshanna said...

ehh . mana hilang cbox ?
taktau la yunk . aku da disable malware alert kat google chrome ni .

Nama Saya Hanee :-) said...

salam nadea,

im happy to get to know a new female photog and akak nampak gambar-gambar nadea in ur blog but i couldnt browse through ur website nak tgk ur portfolio... akak pon a photographer gaks, but dah bleyh kire pencen pon ye gaks coz last akak shoot was 2008..hahaha... anyway,do keep in touch. by the way, kat blog akak ada akak letakkan canon female awards in photojournalism.. its on my latest post.. care to share any link yg best-best k sis..

Encik Tikus said...

TERSENYUM GUA BACA ENTRY NIE ;)

nurul nadea said...

hye sis hanee..wah, sis hanie ni otai ar..portfolio sy lame x update..nnt bila bisnes da x beku, sy update=)

nurul nadea said...

tikus, nape x nanges sekali..huhu..Nway, thanx for reading=) appreciated.

din said...

salam, gane wat pic cam kat atas tu?? edit pkai kom or mmg asal pic cmtu??

nurul nadea said...

DIN, aku edit guna photoshop..aku potong and tampal..hehe

din said...

owh, pape pun semart n ad stail woh.. :)