Tuesday, September 21, 2010

solution masalah kulit berminyak

oh, i bought this last month and will be my closest friend. hee..

ok, aku rasa aku semakin gedik. bukan gedik dengan jantan tetapi gedik dengan shopping. have you ever heard mineral powder RONASUTRA? ye ronasutra bukan kamasutra.


kulit aku jenis combination. oily and sensitive. mudah sangat berjerawat. bila keluar, sekejap je mekap dah cair sebab minyak kat muka ni bermaharajalela. so, dah jumpa solution yang membuatkan muka tak berkilat dan mekap cair look cakey tuh. bedak ronasutra absolutely the right choice.

aku tulis ni berdasarkan pengalaman. bukan dibayar pon. harga rm48. tapi kalau beli online, rm45.

tapi minyak tu still ada la kat muka ni tapi penggunaan oil blotter dapat dikurangkan. selalunya, lepas 1 jam mekap, dah kena tepek oil blotter ni tapi bila pakai bedak ni, lepas 5 jam baru guna oil blotter. heh, dah tak risau mekap cair weh...


mostly ramai yang pakai clean n clear oil blotter. aku pon. most effective one =)

penggunaan 2 produk ni dapat menyelesaikan masalah muka berminyak aku~

ni propagandanya, :


my step pakai : cuci muka + toner (kekadang skip) + moisturizer + bb cream elianto + bedak ronasutra ^_^

10 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

i have that problem...

mYbLoGiesToRy said...

i have the same problem 2,, gud info 4 me !! :D

Clara Emily Cancer said...

hye nadea,
i br je follow blog u.
i think we have the same problem.
kulit muka i pun selalu berminyak.
kalau dlm gmbr nmpk sgt berminyak.
so kt mana nk dpt bedak nie?

;-)
claraemilycancer.blogspot.com

nurul nadea said...

faiz, lelaki shud hev oil blotter..(bg masalah muka berminyak)..

nurul nadea said...

myblogies story, yeah..welkem..

nurul nadea said...

clara, i cant find ur shoutbox at ur blog..

mineral powder ni buleh beli kat stokis2 kecil yg ade kat shopping kompleks. ala, kedai kecik yg selalu ada jual produk sendayu tinggi, jamu2 etc..kalo kat watson n guardian mmg xde la..

Nway, thanx 4 follow=)

syahliezza said...

aku pn pakai bedak ni...wee~~~

nurul nadea said...

WOH, kita geng weh..hehe=)

Clara Emily Cancer said...

ok nnti i try cr okay.
;-)

Anonymous said...

PERNAH PAKAI TP XDE KESAN PN..BILA 15MINIT DH BERMINYAK..KULIT KITA JENIS KOMBINASI JGK..HUHUHU..