Saturday, September 18, 2010

Pop art itu apa?

POP ART atau Seni Pop secara luasnya ditafsirkan sebagai reaksi kepada idea-idea dominan gaya lukisan abstrak dan sebagai perkembangan kepadanya. Seni pop menggunakan imej popular untuk menentang kebudayaan kumpulan elit dalam seni, menekankan elemen-elemen yang tidak menarik atau pertunjukkan seni yang tidak bernilai dalam sebarang kebudayaan. Ianya juga ditakrifkan oleh artis untuk mempersembahkan teknik-teknik yang mengurangkan kepentingan ekspresif tangan artis.
-sumber dari sini.

cool kan buat gambar edit jadi macam ni..


paham tak maksud pop art itu apa? dulu pop art ni dalam lukisan dimana ianya artist akan lukis guna cat minyak tapi sekarang guna photoshop pon sekejap je siap.


ok, aku sebagai si gila gambar wajib buat pop art ni kat rumah. letak dalam frame ke tampal kat dinding bilik ke hape..^_^


pee/ass : actually tak tahu nak labelkan hape entry ni. fesyen tips buleh kot. fesyen gambar untuk hiasan.

4 comments:

Un Phat Lee said...

perrh cool beb pop art nih.

Eman said...

santekkkk.
cptcptcpt snap mcm pop art ittew.

nurul nadea said...

phat lee, lagi cool kalo print besau then gantung kat bilik =)

nurul nadea said...

eman, gambr da ade..adit je nnt ^_^ huhu..ade pop art anda akan terus jd cool..wakaka