Sunday, September 5, 2010

Slumber Dress | DIY

 Dress from a long boho skirt.

5 tahun lepas, 2005. wahai perempuan, ingat lagi tak fesyen skirt labuh bertingkat-tingkat yang orang thai jual kat tengah-tengah hall kat jusco tuh? perempuan pada tahun itu mesti ada satu. kalau takde, lagi bagos sebab bila dah tak musim, terus dah tamo pakai. contoh : aku.


Long skirt turn into a dress | DIY


first, prepare the long skirt.

then, cut off kalau rase panjang sangat.

terbalikkan, and draw guide line untuk potong. tapi sketch la dulu atas kertas. gambar sketch lupa nak shoot.

potong..

pin kan dengan jarum peniti sebelum jahit dengan mesin jahit.

ok, lepas jahit dengan mesin jahit, kemaskan ape yang patut.

lace as a belt and some accessories too..

oh oh oh, ini dinner punya barang yang sekali je pakai. heh~

ok siap. model : my lil sister. takkan aku plak yang nak jadi model baju seksi nampak peha nih walaupon dress ni aku yang pakai. heh~

dress ni aku pakai untuk tido ok tak..

19 comments:

naz said...

adik pun ada gaya yawww :) cantikk

hamzah ian said...

seyesly cun cara ko buat weh... pergh.. nah ambik jeans aku lame2 ko buat la ape ko nak. hahahaha

eesyaheera said...

kreatif la you. thumbs up!

milimilo said...

eh eh.cool gila boleh transform mcm ni.kan best kalau ada bkt juga. ;D

zalizalu said...

wau... nyum3...wahahaha..
eh, tutorial menjahit pon ad kat cni...aku tak reti sangat nak komen pasal dress tp rasa nak komen jugak..
T_T

Kap said...

dan dapatkan kasut yang sama padan dengan model ek ;)

nn said...

tak pernah ada boho skirt pun. hehe

pakailah buat jalan...

Syira ITIK KEJ♥M said...

kalau pakai dengan cardigan kuning lepastu matching dengan skinny jeans, ok tak?

nurul nadea said...

naz, tengok la adek sape..huahuahua..

nurul nadea said...

hamzah, meh bak sini jeans ko..aku buat skirt mini tuk ko nak...hehehe

nurul nadea said...

eesyahira, credits to television show..project runway..hehe..arigato..

nurul nadea said...

milimilo, eh ko pon buleh buat lah..kena ade passion..=)

nurul nadea said...

zali, tq la rajin komen kat sini. rasa mcm nk bagi myvi sebijik tp aku x mampu weh...hohoho~

nurul nadea said...

kap, tu kasut aku lerrr...tamo aku posing seksi dlm belog..suh adek kecil aku xpe..

nurul nadea said...

syira, ok ok ok...masyuk lah tu..tp aku xde cardigan kuning..huhu..so, baju ni bawak tido je la..

nurul nadea said...

nn, tamolah..kembang nau..bawak tido angin masuk banyak best ^_^

Qu azniza ;) said...

creativ..n inovatif arr...hehhe

nurul nadea said...

Qu azniza, inovatif tu tak kot..haha..tq anyway..

nini said...

cunnnn