Tuesday, September 21, 2010

macam bangang

lupakan pasal isu DSLR. lets jom story pasal shopping. story about shopping takkan pernah habes ^_^. aku nak cerita pasal kedai yang macam bangang~


aku pergi satu kedai kasut nih. belek punya belek, aku tanya la kat tokey kedai tu, wedges takde ke?
ada ke patot dia tanya aku balik wedges tu hape. bukak kedai kasut besar-besar, wedges pon tak tahu ape..sebagai seorang tokey kedai kasut yang besar dan maju, segala term / nama / type of shoe kau kena tahu.

tokey, nah..inilah wedges shoes.



then, pergi ke butik. aku pusing-pusing, the tanya tuan kedai, cardigan ada tak? sekali lagi macam bangang. dah buleh agak dia nak cakap apa kan. "cardigan itu apa?"

tuan kedai, hamek ni cardigan. its an outerwear like a jacket.


lagi, pergi salon. ini last week kena ni. adek aku nak buat rebonding. rambut dia memang awful gila. aku tanya la satu salon tu, pasal rebonding ice. heh~ lagi macam bangang. salon besar-besar tapi term-term penting macam tu pun tak tahu. dia tanya aku balik pulak. grrr..

rebonding ice is soft bond, lasted for more than a year, and hair look naturally sraight, not the very rebonded look with those fried end. rebonding yang biasa tu yang nampak keras macam penyapu. usually rebonding ice ni expensive sket.



dem~ semua kedai di atas ni black listed.


pee/ass : gambar credits to google.

8 comments:

Encik Psychopath said...

hum. cube ko tanye aku nadia. lg la tataw pape. tanye boxer je. mesti aku cakap. boxer tu ape ?

tp skrg da taw da. cube tanye mende laen lak. piston ke, spatula ke.

hentakbelipat said...

hahaha..sengal gila kedai tuh..aku pnah kena jgk wehh

cEro said...

haha, jauhari tak mengenal manikam?
takleh harap btol kedai camtu...

nurul nadea said...

psychopath, memang la x tahu kalo bukan dlm bidang ko..kalo bidang kasut, yokey tu shud tahu la semua jenis kasut..

hape jadahnya aku nak tnye ko piston , spatula?

nurul nadea said...

hazwan, nak tahu kedai kat mana? skudai parade...heehe

nurul nadea said...

cero, bukanlah..johari tak kenal maniam..^_^

emezul said...

nad..ako da kene..ako nak bonding ais..pastuh die ckp ok ok ok,, die ade.. ako tye 3x tuh..sekali da wat bonding bese je..cam cib** je.. huhhu.. sedih gile tuh.. hohohoho

freakystar said...

saya juga mengalami masalah yang sama..
pergi kedai kamera tanya kamera lomo dan telah diketawakan..
sejak dari hari tersebut, saya berasa hampeh untuk berbicara tentang kamera lomo dengan yakinnya bersama rakan sebaya! :(