Sunday, November 21, 2010

earring transformation | D-I-Y

Hmm, got old earring? or useless earring or memang dah tak pakai sebab hape kejadahnya nak pakai bila bertudung kan.

so, lets turn this earring into a necklace pendant. ok fine, earring ni baru lagi. aku beli kat jonker walk malam semalam..sepasang singgit. empat hengget dapat 5 pasang. tapi aku takde la tamak. aku cuma nak buat earring singgit ni jadi necklace yang rm15. yup, rantai yang mempunyai pendant seperti ini, kat jonker semalam rm15. waddehel wei benda singgit bleh jadi 15 hengget bila jadi rantai.

jadi, cheapskate seperti aku ni hanya guna singgit sahaja untuk dapat benda yang SERUPA.

AKU LAGI SUKA YANG INI ^_^ playar tu tuk putuskan bahagian yang sangkut kat telinga tu.

boost the color from the dull outfit.

yeay..hijabi fashion week for day-10. getting bored. keh keh..tiba tiba pulak lah kan. i'm not join the fashion week sebab nanti hari-hari nak kena pikir nak pakai baju hape. aku kerja nanti pon hari-hari kena pakai baju kurung kot..



p/s : anyone can help me how to wear shawl with spectacles? i hate wearing contact lense! takde, takpelah. maybe maintain dengan tudung yang ade awning keras ala-ala topi keledar. heh.

12 comments:

zulaikha said...

nady,just naktau.yang nakbuatdijadikan rantai tu. nak carimana ye. sbb nak dapat yg panjg mcm tu. kalo beli yg kosong pon, xkan dapat pnjg mcm tu. hee.

Nisa A. said...

rantai panjang tu beli kat mana ye nadea?

nadia said...

lagi lawa kalau sis pakai shawl dari free hair :)

eeqa~ said...

chantek gilak! kretip2! :)

Sofia Aimd said...

kreatif! ^^

petisuara said...

da smpai day 10 ke hijabi fashion week?haha..mne ko beli die punye rantai yg biji2 itam 2 weh

Zaqyah Rezzaq said...

brilliant idea, like!

nurul nadea said...

oo, yang rantai chain tu aku beli kat kedai aksesori, sutera mall jb...mana2 ade jual nih..tapi aku beli 4 tahun lepas..x ingat bape harge. kat jonker walk pon ade jual..

p/s : i try to maintain with hijab style =). thanx everyone ^_^

nn said...

smart! hmm. pasal shawl tu kan, samalah tak suka jugak pakai spec with shawls tapi sbb now dah tak pakai lense sebab takde duit nak beli terpaksa lah. salu kalu dulu nak pakai shawl dengan spec guna inner tu. beli yang inner keras sikit yang cam ayunar tu. kalau inner lembik cam tak boleh gak. haha. apa membebel sorry.

Encik Tikus said...

pandai kau matching matching kan en. wehh buat satu entry untuk guys bole ? aku nak tahu jugak taste kau mcm mane tok dress for guys nie. buat taw. heeee =D

nurul nadea said...

nn, thanx.. u r very welcome to membebel here..haha..aku pon nak try inner keras tu pastu pakai dgn selendang. tapi dunno how long it will be last sbb sekejap2 kan aku rimas..hehe

nurul nadea said...

encik tikus, believe me, i lack of taste in guys style..haha..black shirt n jeans is double ok for me=)