Thursday, November 25, 2010

i'm a LOSER | life

for beginner, after 3 months nanti baru dapat salary. so, father and mother...i'm so sorry T_T.

 
 (day 4 - into my profession)

pagi, pergi kerja, mak kejut, mak sedia breakfast, abah bagi duit belanja.

balik kerja, mak dah siap masak lunch, siap basuh baju segala, kemas rumah.

balik kerja, kerja aku mengangkang depan tv,makan, tido.

i felt, i'm a LOSER! I cant imagine life without them. whenever i imagine, i'll burst out my tears -_-.

LOSER LOSER LOSER LOSER!!!!


kalo kawen nanti, pagi kena bangun pukul 4 pagi, buat breakfast untuk suami, kejut suami pergi kerja, kejut anak pergi sekolah, basuh + sidai baju, sapu depan rumah, hantar anak pergi sekolah, pergi kerja.

balik kerja kena masak untuk anak, kemas + iron baju suami + anak, pantau kerja sekolah anak-anak, tanya masalah anak-anak, jaga anak-anak,kemas rumah, hantar anak pergi tuition,.....erk, suami aku nanti buat ape je? tak aci! tak aci!

adoyai..aku admire mak abah aku..

17 comments:

little cart00n said...

nnt da kawen, jgn pindah umah la sis..heheh :)

Salimah Alias said...

comelnye mak ayah ko..ok aku dah admire diorg plak..keje elok2 naaa

::FAIZ FARISH:: said...

u Beautiful.....

Kalau kawen, duduk la skali ngan mak abah... hehehe

ieqa said...

betapa berjasanya diorang kan? :))

Encik Tikus said...

BILAA AHHH KAU NAK KAWEN..


LOL =P

Lizzie Yasmin said...

best nya.. keje mkn tdo jer.. huhuhu.. tak pernah merasa mcm tue.. bis jer studi terus sambung keje kt KL.. blik keje.. semua benda kene bust sendiri.. klu mlz.. sendiri jugak terima azab nya.. huhuhu

ejai_ej said...

3 bulan takde gaji.. kerajaan kah?? hahahahha

syirah.ezanee said...

suami buat buat taktau je..hehe !=)

amie said...

semua org akan berubah bile dah ade tanggungjawap.. :)

eesyaheera said...

kerja leklok. da mmg itu tanggungjawab perempuan kena buat kerja rumah T.T

dylla fadzil 小草莓 said...

working is tiring rite? tapi study penat otak. hurmmm

cEro said...

ibubapa yg terbaik adalah contoh yg terbaEk!!

DAUD said...

nnt suh laki ko wat cam bapak ko wat

nurul nadea said...

little cartoon, sesungguhnya ko KEJAM!! KO x paham..ko gila..sian la kat parents..

nurul nadea said...

faiz farish, jgn la ko da kawen t still duk dgn parents..nnt menyusahkan diorg plak..tp kalo ade org gaji x pe kot..

nurul nadea said...

ejai, ha a..aku keje kerajaan..swasta aku tolak sbb nnt susah aku nak buat loan+perubatan ditanggung+pencen+ bla bla bla..ko gelak ye..weh, keje kerajaan lah dpt mcm2..haha

nurul nadea said...

amie, aku setuju la bila ko ckp kita akan berubah bila dah ada tggjwb..aku pon rasa pandai2 lah aku nanti kat rumah sendiri..