Tuesday, November 2, 2010

questions, Q&A

since aku tak guna formspring dan hape-hape yang sewaktu dengannya, aku just copy balik dari fb message dan shout-box kat sebelah ni.



u pandai main gitar? buleh ajar?

not really..aku cuma tahu chord G, A, D, F, E, Em, Am, B, Bm, Gm,. hmm,, itu je. asal buleh main lagu sudah..


kau rasa kau cantik ke?

aku rasa cantik bila mekap. (gila rendah self-esteem). aku tak cantik tapi mungkin fotogenik dalam gambar sebab muka aku bila dalam gambar jadi macam elok plak. so, jangan kutuk plak bila terserempak dengan aku outside from blogosphere.


kau pernah jadi wedding photographer?

yup. aku shoot tuk around malacca sahaja. sebab jauh-jauh nanti travel cost tinggi. but for now, aku bekukan dulu job shooting sebab ada beberapa sebab tertentu. aku hanya ambil job editing dan buat album sahaja. start disember baru buleh aktif shoot balik..


kau belajar editing kat mana?

aku belajar sendiri dari internet dan tanya-tanya budak kelab foto dulu. aku tengah ikhtiar nak ambil kursus editing sebab ilmu yang ada sekarang hanya ditahap hampeh.


kau reti guna software editing lain selain dari photoshop?

TAK. sumpah gila tak reti guna lain selain photoshop. (memang loser gila)


kau pakai kamera apa?

aku guna nikon D60. (takde pulus nak upgrade)


kau selalu shoot kat mana?

mana-mana je. depends to where i go lah kan.


macamana kau shoot gambar?

????????????  tekan je lah shutter release button tuh..teehee


kau ni sebenarnya bertudung ke free hair? aku konpius.

i admit it depends to the situation. (pergolakan jiwa remaja nih)


shopping selalu kat mana?

kat jusco, bundle, unbranded boutique..i'm a cheapskate ^_^




SOALAN NAK MINTAK TERAJANG KAT MULUT:

kau pernah having sex dengan lelaki?
OF COURSE NOT!!!!!!


pernah blow job?
OF COURSE NOT!!!OF COURSE NOT!!!OF COURSE NOT!!!OF COURSE NOT!!!OF COURSE NOT!!!  

emo gila. inilah natijahnya bila aku approve stranger kat facebook. dem la bai. erk, stranger yang tak soal macam-macam tu takpe.



p/s : salah satu sebab aku tamo formspring.

12 comments:

BonekadalamChermin said...

cantik gamba2.
suka!

salam jenguk-jenguk

ai dh folo yu~

emezul said...

hahhaa.. besela tu nad.. sabo jela.. skng ni blog ako pon ako xpenah bukak.. hahhaa.. ako singgah tempat ko je..n beberpe tmpt yg len je.. ade alsn npe ako xbkk.. ehhehee

hentakbelipat said...

hahaha..cilake soalan tu pun kau nk publish..

Kap said...

jadi pengajaran, jangan approve stranger(s) :)

shasha said...

pergghh... berani betol tny soklan camtu. mmg mintak diterajang di mulut betol lah! :D

dianna said...

soalan mintak terajang dan penampar tu yg bawah sekali tu. org xde keje lah katakan hehe

cEro said...

aku nk hadiahkan terajang utk dua soalan terakhir tu boleh??
sape yg tanye tu???
ish ish ish...

nurul nadea said...

cero, itu budak yg soal itu guna fake account..gmbr bangla..aku da remove pon dia dr frenlist..

nurul nadea said...

thanx boneka dalam cermin =)

nurul nadea said...

eme, apsal blog ko mcm takde penghuni? ko lupa password ea? hehehe

nurul nadea said...

hazwan, perlu sbb aku bukan perangai macam bitch tuttttt..teeheee

Rebelle Me said...

ahah!
nak try la formspring!
:DD