Saturday, November 20, 2010

jonker walk & apple burger restaurant

jonker walk or jonker street terletak di jalan hang jebat. kalau pergi melaka, tempat ni memang toplist yang kena pergi la. hoh, aku orang melaka nak melancong kat negeri sendiri. takde keje betol.

3 kali pusing baru dapat parking. behind me : sungai melaka.

 
 kalau sanggup meredah lautan manusia macam nih, sila lah..malam minggu. ramai giler dengan tourist.

barang antik, benda pelik-pelik, fesyen vintaj dan lagi benda-benda pelik, buleh la dicari disini =) jonker walk ni more3 exciting than pahlawan walk, hang tuah mall, uptown..hmm, banyak lagi nak kena explore tempat-tempat kat melaka nih. tengok kat peta memang melaka ni kecik tapi nak melancongnya..patah kaki. naik beca? setengah jam rm30.

2 helai rm37..ok, usha je..

kek..tabung.
 
 
 
then off to apple burger restaurant. located: beside of strait meridian hotel. 

 chicken chop rm9.00
semua hidangan yang ada burger, semua ada letak hirisan epal hijau. tu jela kot specialnya..rate of kesedapan : 2/5 kot..



p/s : penat T_T

10 comments:

nn said...

tak pernah lagi pergi jonker walk. melaka pun dah lama tak pergi. teringin!

a.n.y.s.s said...

rindu rindu melaka! hehe :))
nadea u dok mlake area mane?

Nur Izzaty said...

nadea! hello. first time kite dtg blog ni sbnarnye. bkk bkk tgk you org melake. same la kite! (: but then, sedih tak, kite org melake yg tak ornh gi jonker walk T____T huuu

twinkle twinkle said...

waa nmpk sdp :D

::FAIZ FARISH:: said...

stuju ngan twinkle

nurul nadea said...

@nn, xpe..ko muda lagi..bile2 nnt buleh pegi..

@anyss, aku duduk area melaka tenga- tengah antara banda hilir dengan melaka mall.=)

@izzaty, xpe..jonker walk tu x lari kemana..haha..ada masa ti pergi la..


@twinkle & faiz, kalau rate kesedapan 2/5 rasa-rasa sedap ke x? keh keh..

cEro said...

nado, kalo aku nk melancong kt melaka, ko nk jd tour guide aku tak??
hahaha

Encik Tikus said...

ahah aku baru tahu pasal junker wall nie, menarik dohh aku tengok dekat pic nie ,LOL

nurul nadea said...

cero, buleh..dalam mimpi kot..keh keh..ala, beli map je..x susah pon=)


tikus, lorr..ko bukan nak spm ke? bleh plak men blog2 nih lg..

shahirahkhairudin said...

dan dan nak rindu melaka.. tapi seyes dalam banyak2 negeri aku paling suke ke melaka.. amat suka.. sangat2 suke..