Thursday, November 4, 2010

isu fotografi vs editing

school is over ^_^ .heh.

akim
tacha
apit


sempena cuti sekolah ni, aku memang baik hati gila voluntering myself as a teacher. teacher la sangat padahal tak layak lagi.

aku berkobar-kobar nak ajar adek-adek aku (refer semua gambar diatas) tentang asas penggunaan DSLR. tapi, DIORANG TAK MAHU! adoyyai, tension aku. nanti kalau keluar-keluar pegi piknik ke hape, sape nak amek gambar aku?....itu yang aku risaukan sebenarnya.

but, i'm glad bila diorang tunjuk minat yang mendalam dalam editing. bila ada projek sekolah ke hape, memang diorang nak la belajar fotoshop nih. tapi ada satu waktu tu, time aku tengah edit gambar pengantin, adek aku apit nak try la edit. last-last tengok, habes kepala pengantin tu dipenggal. cropping tak pass lagi weh!

at last, nak ambil gambar sendiri terpaksa la gunakan khidmat tripod dan juga remote. end~


p/s : pelik aku adek-adek remaja aku nih tak minat fotografi. oh, bapakku minat. nanti akak ajar abah ya ^_^

14 comments:

Khai The Kerozer said...

ahahaha...
sama mcm adek aku...ak nk ajar cra guna DSLr xmo..tp nak pic tahap HDR..editing lighting gne photoshop mengalah kan rasengan naruto..haha..sengal betul..

DAUD said...

ko ajar la bapak ko tu,
pasni leh ada gambar ko bnyak2.

Encik Tikus said...

cantik ahh si tacha tue, keh keh

cEro said...

ajar aku laa..
ajar aku laa..

syirah.ezanee said...

saya plak takde pun orang nak ajar..haha

nor said...

ohoho
aku minat
tp x da kamera
so malass nk minat
nnti sedey tgk org ada kamera besar2 aku ada kemera phone saja
huehuehue

twinkle twinkle said...

ahha kakak yg baik ;D

n@iem88 said...

ajar aku arrr cuti nie, aku blanje ko mamam abc durian kat jonker

bella dela rosa said...

sume dslr bole gune remote ke?

emezul said...

ko ajo ako je nad.. hahahhaa
weh..jomla smbung master..ako sedih la.. xde geng nk study cam dlu2..waaa!!!

nurul nadea said...

bella, buleh..kot...sorry i'm not sure..

nurul nadea said...

khai, betol2..nak gmbr meletop2 tp tamo belajar shoot..

nurul nadea said...

syirah, cero,

belajar online kan ade..hehe

nurul nadea said...

eme, penatttttt belajau..tamo.