Friday, December 3, 2010

make-up ni semua setan lah

ugly truth

hari ni, aku keluar rumah dengan muka tanpa mekap. konon-konon nak try self esteem paras mana, level konfiden tahap mana. bila dah siap-siap, dah capai kunci kereta dan sedang menuju ke kereta, aku patah balik masuk rumah tukar baju pakai mekap segala. peh, bodo bodo je. tak keluar lagi dari pagar rumah dah rasa tak konfiden. siot betol la. sempat camwhore tu yang lagi tak buleh belah..haha =D

lepas mekap, baru konfiden nak pergi mana-mana. tebal betol celak aku nih..

 ahh..setan betol benda mekap nih..but, what to do...*haih..it's all about to feel secure when facing the world especially people.

15 comments:

Nadia MDG said...

haha..klakar lah awk ni.. tapi btl jgk.. mekap ni bley jadi ketagih..

hentakbelipat said...

kau nk kene belanje cokelat singapore kekaye aku cantek nih hehe.. tapi aritu aku mcm nmpak kau lah..tapi nk tego tkt salah org..

ynadona said...

ye betol2...mekap ni kekadang buat kita addicted yunk..

Sophie Al-yahya said...

haha..true.
tp kdg2 aku redah je la keluar tanpa mekap. Tapi kalau nak gi kerja..I'll think twice..

cEro said...

I pon takkan kuar umah tanpa mekap, you..
i kena laa mekap, baru vogue!!

(muntah 7 kaler)

nn said...

we are so vain! i salu gelabah kalau keluar dengan parents ingatkan nak pergi makan dekat-dekat je sekali diorang bawak sampai bandar and i bedak pun tak pakai. stress gila kalau cemtu.!

Zaqyah Rezzaq said...

kalau tak make up macam tak mandi je kan ;)

DAUD said...

gua relaks je x make uo. haha

Daboo said...

Makeup itu penting. Kadang-kadang boleh bertukar menjadi sitinurhaliza tau. Kah kah kah. ;p
Anyways, u are still pretty in your own way. :)

::FAIZ FARISH:: said...

nice pic....

nurul nadea said...

@ nadiaMDG & ynadona, mekap bleh jd addicted?oo..baru tahu..hehehe

@hentak, mane de aku g jb..ko silap org nih..aku keje kat mlake..

@sophie, nk gi keje mmg kene mekap..hehehe

@cero, ishh,..sebok je kau ni..meh sini aku pakai kan eye shadow..wakaka

@nn, aku pon pernah terkena..panic tahu tiba2 mcm tuh..

@ zaqyah, setujuuuuuu sgt3..

@daud, ni lagi la..sebok je..hahaha

@daboo, ha a..kan mekap tu setan..hahahahaha

@fai, thanx dude =)

emezul said...

hhhahaaha..ako part time.. rse nak mekap..mekap..rase xmoh mekap..xlo.. hahhaa.. tgok mud..

nurul nadea said...

EME, bukan ko ratu mekap ke? kah kah kah kah

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

manyak cunn laah! hehe. anyway, have fun oke!

Maria Elena (Zarul) said...

hahaaha!! bagus la u pandai make up! i tak pandai betul!

pakai eyeliner pun nak 10minute. cam noob tau. kadang kadang senget lak tu. geramss tau!
malu i nak kuar ngan dato' camtu. hahaha!!!

tapi babe, if you're confident with make up, then silakan la =)
different ppl, diff perspective.