Sunday, December 19, 2010

reveal the truth : i'm not a fraud

i love when people under estimate my ability coz it will make me feel normal..haha..ok, aku tak marah kalau orang judge hasil gambar aku dan kata itu ini..tapi i'll tell u the truth..

they said :
"nmpk lg la kesan paste tu cik nadea.......cuba cover lg kesan2 patse tu."


as my entry here, the photo is real. kitorang make several attempt to make it look like dat. its not a paste.

buktinya :

lepas edit adjust sana sini :

it is not a PASTE =)


so, you are very welcome to comments or critics my photos ok ^_^. no hard feeling. i'll be grateful if people comments in order to get me improve. yang nak kutuk pon buleh. most MOST welcome =)

18 comments:

eizy_noor_izza said...

cantik la pic tu nadea. sempoi! kreatif!

chenta said...

i suka semua pic kat atas tu! ^_^

tarie said...

let them say whatever..ur pic is cool..

hannafauzann said...

cool la weyh ! :D

nn said...

i follow u after tengok gambar ni ok. ehe. cantik gilaaaaaaaaaaaaa

MiSz_aIN said...

cantik gambar2 tu.btw,gmbr kawen kt bwh tu rsanya mcm senior saya.kak murni kan. =)

cEro said...

posisi badan yg perfect, tu yg org kate fraud tu...
sush nk dpat moment camtu, kan??

nurul nadea said...

thanx..but the idea came from the green shirt guy..mangges. its not truly me..=)

miyoshu212 said...

uikss..stail giler ah gambar.. :D

Roses Rosz Zainal said...

dear nadea..

sy nak mintak pendapat.

-gambar yg cik nadea amik contohnya gambar2 wedding tu.Adakah cik nadea akan biarkan ke'originalan gambar itu di ambil oleh org lain dan di edit org lain serta di hak milik org lain sedangkan cik nadea yg penat2 amik pic tu tanpa any payment.soal di sini bukan payment.Tapi gambar tu telah jd hakmilik org lain.Sedangkan pic tu adalah sekadar untuk simpanan cik nadea-

eh..hehe..mcm tbelit2 plak ayat sy.Tp sekadar mintak pendapat.

tq~

Zul said...

dari pandangan saya, anda telah menggunakan clarity and contrast.

rase nye menggunakan adobe lightroom.

terus kan usaha anda.

nurul nadea said...

rose, pendapat eh..jap pikir..pertama sekali nak terangkan...


1. semua wedding yang saya ambil ada payment. at least lepas modal buat album dan upah editing. wedding photo, sy xkan buat free2..penat woo..


2. pandapat sy : orang yg shoot sepatutnya org yg sama buat editing. tapi kalau org yg shoot minta sy buat editing, sy xde masalah. tapi kalau sy shoot tapi org lain buat editing, saya kurang setuju sbb sy buleh buat sendiri editing tu melainkan editing org tu lebih power dr sy. i mean, editing sy x cantek la..hhehe..tp, hasil kerja sy, x pernah lg org lain yg edit.


tetapi, gambar tu bukan hak milik editor kalau org lain yg shoot. siapalah editor tanpa photographer kan..

hmm, jwb soalan x? sy mcm kurang paham dgn ayat awk..

nurul nadea said...

zul, sy adjust shadow highlight kat photoshop..lightroom x pandai gune..huhuhu

Daboo said...

Congrats, Nadea. ;)

Roses Rosz Zainal said...

ha..btul la tu.
entry latest cik nadea da terangkan.

sy penat2 amik gambar. org len edit pastu siap watermark..walhal sy punye gambar.

da terjawab dah. Thanks ye. :-)

TeRRoRRiZZ said...

hampas tol saper yang cakap copy and paste...kechik ati aku yang snap pic tu...hampes tolllll...
emo emo emo

nurul nadea said...

tero, it happen here..sorry la mybe editing aku nmpk mcm paste..Nway, we work it together rite ^_^

Zul said...

better gune kan lightroom sblm buat editing.

:)