Thursday, October 7, 2010

from KL back to JB, drop at malacca for tea

hoh, mana satu nak cerita ni..hmm, after fetch our fren from balai polis dang wangi, kitorang decide nak balik jb terus. tiba-tiba diorang kata nak singgah melaka tuk minum-minum makan-makan. ok, its unplanned.

kitorang pergi ke sini:

 
mam jonker street 88
tak boleh nak describe how yummy this thing..haha..gula melaka yang meleleh tu pekat giler. aku rasa dia buat semua bahan tak campur bahan pencair / air. sweet sangat.

yang ini masam giler. 

encik manggis..

efek noise yg melampau..malas nak edit balik..ha, ini tukang makan yang paling berjaya sekali.

ni teh. sedap.. macam-macam perisa ada..sebotol rm4. 3 botol rm10.

siang je kenderaan buleh lalu. malam dah sibuk dengan bazar-bazar. tapi bazar jonker street ada hari minggu je. tak percaya sila google gambar jonker street at night.

 lorong gelap. tapi malam happening sampai pening. kalau pergi jonker street malam-malam, bawak dslr memang seram. takut kena ragut.

masa kitorang pergi ni, ramai giler pelancong. bawak dslr lagi power dengan lense bermuncung-muncung. haha..terus aku sorok kemera aku. segan teehee ;p

ok, da nak gelap. balik jom. balik jb pergi dinner kat sri putri jap, then baru balik UTM balik.

p/s : sejak hari konvo, da jatuh cinta dengan shawl. i'll wear it as long as i can. (ambil ayat maria elena) =)

11 comments:

Clara Emily Cancer said...

menarik air teh dlm botol tu.

;-)

claraemilycancer.blogspot.com
claraemilycancer.tumblr.com

nurul nadea said...

i'll visit ur web lizie =)

Anis izyan Abd Rahman said...

babe~
cantik giler header u..
cantik giler pakai shawl mcm tuh!!!

sugar said...

nero...smart ahh betol teh tu.
lepas beli...buley amek bawak balek tak botol nya? cam layann jek aku tengok.hehe

cEro said...

slalu gak singgah melaka, tp tak pnah nak try mende2 di atas...
teh dlm botol tu mcam cool je...

nurul nadea said...

anis, thanqiu =) tapi lighting tu yg buat muka nampak macam lawa..sebenarnya real tak lawa pon..hoho...

nurul nadea said...

tasha, memang beli dapat botol sekali..huhu..memang smart dan sangat sedap ^_^

nurul nadea said...

cero, ko beli la pastu botol2 kasi kat aku..keh keh keh ;p

The Girl said...

hello there..did we ever meet bfore?did u know mariaelena personally? hehe..btw thanks for the clicks..saje je mengade tuh..err,u mmg pnh dtg blog i eah?

sugar said...

ohhh sangat layan.
ahad ni kitorang turun melaka...nak beli air teh botol kaler2 tu.haahaa

semangat!
tak lahh.
kitorang turun melaka..umah bob.
jom pegi sama jom.bob kawen kann.

kalau ada rezeki terjumpa botol ni...nak gak culik bawak balek.hehe.

emezul said...

hahahhaa.. nad senget