Wednesday, October 27, 2010

google image - carian kegemaran

kalau ke sini http://www.google.com.my/, dan search for image, apa yang selalu dicari?

kalau artis, memang memanjang ja aku cari minah kembar ni, mary-kate and ashley olsen. sebab sense of style diorang kot. dan filem pertama yang aku suka masa zaman sekolah rendah dulu, 'IT TAKES TWO'.

'it takes two' movie lakonan olsen twin.

then bila dah sekolah menengah, ada duit sket, aku beli la buku biography ni dan sampai sekarang aku still simpan buku ni kat rak majalah. masa tu memang obses betol dan bila ada gambar diorang kat suratkabar, memang aku gunting simpan.

 dan bila dah injak remaja sket, aku memang gila-gila nak tiru pesen rambot diorang. aku rebonding rambut pada tahun 2006. then tahun 2008 aku buat perm pulak macam Ashley kat dalam gambar nih. memang sanggup perabih duit. duit mak aku jugak.

lepas tu steal diorang punya style. pegi kuliah bawak beg besar sampai boleh muat laptop, dslr, fail segala..buat beg balik kampung pon boleh. haha..pakai cardigan hitam baju inner top kaler putih.

kemeja kotak-kotak macam ni my feveret ever. i got one =) and diorang suka pakai big sized fashion. bohemian

aku pernah cari dan hampir nak beli shades ni tapi tak sesuai dengan muka aku yang petak nih. *sigh

eventhough diorang kurang famous dalam lakonan, at least they inspires many people in doing bussiness. they already got novel series, tv series, fashion line, barbie doll of them, perfume, accesorries, cosmetics, travelling, bla bla bla banyak gila lagi dan aku nak beli ini pulak :


mary-kate and ashley olsen BIOGRAPHY

OK so lame..buku ni dah lama keluar tapi belum berkesempatan lagi nak pegi beli. chow ^_^

14 comments:

petisuara said...

aku sgt suke weh drg ni..suke sgt2,,aku nk buat tajuk sme n isi kandungan sme lah mcm kau..ahahaha

nurul nadea said...

sila sila..aku tak kesah sbb content ni pon already ada kat internet..copypes je weh...ahahahaha..bukan aku yang shoot pon gmbr diorg nih. huhuhu

cEro said...

nmpak sgt ko mmg suka giler kat diorg...
aku, sampai skang, takleh beza mane ashley mane mary-kate..
sigh*

nurul nadea said...

cero, mase diorg kecik2 mmg susah nak beza..dah besau sket baru nampak perbezaannya..

x pyh sigh..x penting pon..haha

Chybee said...

tapi diorg mmg sgt cun and mmg sgt obvious gaya nadea sme cm diorg. lol

nurul nadea said...

chybee, tp perbezaan aku x cun, diorg cun..plus konon2 kalo aku tiru style diorg aku akn jd cun..kah kah kah ^_^

Encik Tikus said...

gua pun macam nak minat dekat kembar nie laaaa tape kan ? kui kui kui

Huda Luna said...

i pun suka gila kot dorg ni dari dulu lg

pantang nmpk pic dorg kt mn2 dlu
huhu

teruja sgt sbb dorg tu kembar

Lizzie Yasmin said...

aku pun suke dorang.. kan dorang ada main cite comedy Full House (kalau tak silap) waktu dorang kecik2 dlu...

faiz carrem said...

i love mary kate olsen, yeah she's really nice!

nurul nadea said...

encik tikus, silakan =)

nurul nadea said...

huda luna, kita geng woh..^_^

nurul nadea said...

lizzie, ha a..full house..watak 1 je tp dua2 berlakon ganti2..

nurul nadea said...

faiz, i prefer mary kate more too=)