Thursday, October 14, 2010

perempuan tak cantik akan affect his future

aku ada kawan, lelaki. tapi bukan teman lelaki atau teman baik. teman biasa-biasa je. dia ni nama dia fahrin. muka hensem gila. tapi masalah dia ni, dia tak suka perempuan yang tak cantik. ada satu hari tu aku dapat peluang borak dengan fahrin.

"apesal kau tak suka kat perempuan yang tak cantik?"

selamba badak dia cakap "sebab itu akan affect my future"

"affect macam mana plak? kau ni gila la"

"yelah. kalau jadi bini aku nanti, for sure bakal anak-anak aku nanti tak cantik"


berkerut dahi aku dengar jawapan dia. " patot lah kau tak layan aku". keh keh. aku cakap dalam hati je.

tapi, kalau muka cantik tapi hati setan nak buat hape. jadi bila hati baik, muka pun akan berseri cantik.

23 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

haha setuju

Iman said...

haha eh tapi bukan kalau parents both handsome cantik, anak jadi tak comel ke (?)

Amirrah Zawani said...

haha!! boleh la pulak mcm tu eyh..

Isyraq said...

kita hanya merancang tapi Tuhan menentukan segalanya... cantik ke hodoh kerr semua ketentuan illahi... bila cantik si suami plak x sdap badan sbbnya org duk tengok jeww istri dia... klau laki plak handsome trlampau si istri plak cemburu sbbnya wanita2 yg lebih cantik dri dia akan pandang suami dia... ehehehe... renung2kan dan selamat beramal...

aisyahyusof said...

btol2...

Kap said...

abang tak kesah, nadea ;)

I_Hate_Lolipop said...

beauty without brain lagi hancur masa depan. suh dia duk IPTA..ramai ada otak tapi tak cun. yg kolej private plak..ramai cun tapi....haih~

nurul nadea said...

faiz, ko setuju yg mana ni? konpius aku..ko tu dah le hensem..heee=)

nurul nadea said...

iman, aku pon rasa macam tu..sbb aku pernah jumpa..

nurul nadea said...

amirrah, buleh..si fahrin ni la..gila + sengal

nurul nadea said...

isyraq, betol tu..tapi kadang2 diorang ni lagi bangga bila pasangan dipandang / jadi perhatian..macam2..

nurul nadea said...

aishah, ko pon aku konpius..betol yg mana? heeehe..aku tahu..saje jer ^_^

nurul nadea said...

kap, geli aku ko cakap "abang"..wekkkk ;-p

nurul nadea said...

i hate lollipop, dia kat ipta lah tu..ha a kan..kat kolej private ramai cun2, loaded2..

nor said...

apa kes pulak mak ayah aku tak cantik
dapat anak cantik mcm aku??
cube terang jap
*self confident
=DD

cEro said...

aku pon suka perempuan cantik,
tp takde laa sampai benci yang tak cantik...
wahaha..
ko cantik laa...

Seri said...

dia lebih risaukan rupa dari akhlak anak2

Kap said...

hahaha.

emezul said...

ako lek je.. walopon ako xcantik..asalkan besyukur.. huhuhu
kecantikan datangnye dari Allah..klo Allah bagi xciden n muke remuk.. yang cantik tu xsmpai seminit da jadi buruk..huhuhu

nurul nadea said...

nor, aku suka komen kau..cayalah..hak hak..

nurul nadea said...

cero, lumrah lelaki memang suka yang cantik kan...tapi aku siyes tak cantik..bila dalam gambr je aku nampak fotogenik..aku pon heran..

nurul nadea said...

seri, itu jantan gila rupa..

nurul nadea said...

kap apsal ko gelak..hoh.

eme, ha a..kalau da takdir nak cacat, cacat gak...