Friday, June 25, 2010

1 hari yang serabai.

this is more to personal but this is my blog. hehe..pagi tadi awal-awal mak aku kejut suh bangun pegi teman shoppingkan adek nombor 2 yang nak balik poli. celik mata je terus nampak emak dan adek yang dah siap dress up pakai tudung mekap segala. aku dengan serabainye mandi 5 minit, capai tee shirt and pakai bedak and lip ice seminit. sikat rambut dalam kereta. emak suruh rushing. hamek ni serabai:


entry kali ini tiada penggunaan DSLR sebab nanti kena halau dari shopping mall. (dah pernah kena). jadi, manfaatkan sepenuhnya kemera henpon ^_^.
adek nak beli kasut bertutup untuk pergi kuliah sebab kuliah kat poli dia ni tak boleh pakai kasut nampak kaki. tapi gile hape adek aku beli yang ini: kalah lekcerer u..

heel is hurt like hell.

lantak ko lah. bukan aku yang sakit nanti. macam kasur nurse tak?


then, off to kedai barang-barang kek. tengok makcik 2 orang nih. lekanya tengok wrapper/box cake ni. tak sedar anak dara hang amek gambar.

usha mangkuk muffin. banyak woo..

best giler kedai ni. colorfullness..

 heehe..patung-patung hiasan tak pakai baju.

rambang mata @_@. tapi bukan ini yang aku cari. orang lain duk belek bahan nak buat kek. aku dok belek bahan nak buat mini studio. haa, aluminium foil untuk buat reflector ^_^. buleh amek gambar kek yang aku buat nanti. eh, mak buat.


buat camni bleh?

ataupon macam ni:

tampal je kat cardboard. DIY ok.

balik dari shopping, kena hantar anak jiran pergi klinik plak. for monthly checkup. kesian baby alisya demam.

baby alisya jeling kat pakwe mane tu? nak jugak ;-p
balik rumah kena babysitt kan alisya nih. penat buai aku yang tertido dulu. tak boleh tinggal langsung sebab demam membuatkan budak ni bertambah ngengade. dahla migraine aku datang balik. lepas shopping mesti migraine (dah paham pe'el kepala ni)

baby alisya, get well soon ok. demam nak tumbuh gigi lah!
lepas lenakan alisya, tido jap. migraine. bangun-bangun dah kena hantar adek aku balik poli pulak. serabai je tak cuci muke pegi hantar dia. balik rumah kena tolong mak meniaga plak. ingat nak buat kek pastu nak buat food photography. plan dipotong.
fuh, satu hari yang serabai dan penat.

12 comments:

Chybee said...

1 hari yg serabai pon nmpk cute ok pe. hehe... mmg pernah kene halau ke from shopping mall? leceh la. tkt nk snap2 cmni. haha...shopping mall baru cool nk snap2 kan. real! :p

halEEm said...

rajen.....

zulkbo said...

salam..
kesiannya
muka nampak
letih jer

Marya Hana . said...

teringin nak buat muffin..
tapi apekan daya, x reti haram !! T.T
best je tgk ur mom membeli2..

frank lampard said...

dye ni betol2 DIY la. xpe. dr saya camera hp pon x expert lg.

Khai The Kerozer said...

DIY tu hape?? huhu

kat poli xley pkai selipar ker???
oh..dak pompuan u beruntung..boley jer pkai sandal nmpk kaki..huhu

bubblesphoto said...

i mmg x snap kt shopping mall,

x pernah lak kena halau..since u ckp dh pernah kena lg la i takut..

foods pon i x snap sbb segan,huk2..tp i teringin giler snap..ha,masalah nye kalau asik snap2 time mkn,bile i nk makan??

u,kem slm dgn adik u,daring abes kot pakai heels..mmg kalah lecturer,silap2 lecturer pkai crocs jer..

nurul nadia said...

shopping mall boleh bawak dslr tapi takleh shoot. die takut kita tiru paten or komersialkan barang2 shopping tu.
i dulu siap kena tegur dgn pak gad, pastu die bawak i pergi pejabat pengurusan. kena soal siasat macam la i ni pengilang paten pasu bunga.hek.
dah kena soal siasat 1 hal, dia potostat ic and lesen i. nak berkenalan kot.haha..

btola la chybe.. shooting kat shopping mall la best. posing2 macam ala2 studio. brg2 branded or wall boutique leh buat backdrop.^_^.


P/S : cute? tq..i'll take it as a compliment for serabai day..heeehee




haleem, uih..tang mane yg rajen tuh?


zulkbo, penat gilos..



yaya, x susahlah..beli yg ready made je..tinggal bancuh..heeehe ^_^




frank, x payah expert2..amek gmbr asalkn x potong kepala sudah..;-)



khai the kerozer sayang, DIY adalah ' do it yourself'..klo ade bende yg nak dibeli tp boleh buat sendiri, baek buat sendiri kan..tu la DIY ;-)




bublesphoto, ade bran? hehe..bwk je..klo shoot kat food court xde hal la..

emezul said...

hahaha..
nad ko ni mmg banyak pengalaman la
xcuak ke kene soal kat sane
kalo aku mmg da seram da
kecut la perot aku..
kompom gelabah..

minggu ni xsempat nak update pape lo
bz je..
g genting pon xcite g,,
hahaha

nurul nadia said...

haha..cuak2 pon keadaan same je eme..

Khai The Kerozer said...

hehehe....tersipu2 lak ko pggl ak syg..even ko tu pngkat kakak.hohoho..oooo baru pakcik tawu..tengs... :)

nurul nadia said...

haha..kakak ke? ala, aku baye2 ko je..(bajet tamo tua)...iyolah adek..