Tuesday, June 8, 2010

shopping kat mydin xde kelas?

Gedix giler tak bile ade orang tu kate sape-sape yang shopping kat mydin tu low class. Hello, takde maknanya kalau nak pegi beli barang dapur kat tempat mahal-mahal. Aku tengok kat tempat mahal tu macam takde orang nak shopping barang-barang dapur pon.  Jom aku bawak kau spending time shopping around mydin. Aku tak malu pun nak shopping kat mydin ni. Save money lagi ade..

 My emak drive. So, bleh maen capture-capture. time ni muke aku macam orang pregnant je..


ha..ni la melaka sentral..tp kitorang panggil MC je..tuk singkatan malacca central..hangpa klo dtg melaka jgn sebut penuh..sebut macam org melaka sebut..MC..;-)


Tengok flash ni. Muke hitam pon bleh jadi putih melepak. Pakai kemera henpong tahu. Takde maknenye nak bawak DSLR ke mydin.
 yang ni adek merangkap assistant aku time shooting and juge peta bergerak aku sebab jalan kat melaka semua die hafal..
 Hello brother..adek nombor 3..(kuat makan punya orang. mengata orang, macam la kakak dia ni tak pelahap)

Troli kosong. Mak kat tempat lain. Padahal mak yang beli barang. Lepas capture, cari emak yang hilang. Ngeh..ngeh..
Sebelum tu, pegi tempat febret..
Suke belek-belek walaupun tak beli. Kecik-kecik dulu abah tak belikan pencil color yang besar ade 2 tingkat tuh. Hihi 



Adek nombor 2. Eh, ni gambar kat jj. Sesat plak. Kat jj tak beli barang dapur. mahal tahu. kalau kicap jalen yang merah tu harge rm3.95, kat jj harge die rm 4.20..beli satu memangla tak terasa. tapi kalau famili besar macam aku ni nak kena pakai kicap 4 botol sebulan. darab dengan setahun, tak ke bankrap..e'eh, macam penganalisis harge pasaran plak. sebagai consumer, kita perlu tahu.



p/s : nanti ade mase aku bawak korang ronda satu melaka..

5 comments:

atieabie said...

btol2..pdhal brg n mutu yg sme je..jnji jimat..:)

nurul nadia said...

betol2..barang yang same watpe la nak dibeli kat jj, paksen, mahupun KLIA...hak..hak..

ka a i ru said...

tnjuk gmbar jer???
mne barang2 dapurnyer?? huhu

nurul nadia said...

erkk~..lupe nak shoot..ala, aku kan gigam..takkan nak letak gmbr kicap plak..teeheee..

emezul said...

HAHA.. nad ni ah.. kamera hp pon bole ke..
mane ni.. xde gmbo aq pon.. haha
aritu kol dr fadil..
dri pejabat la ke fakulti die..
da nk kawen da die minggu depan
g x??
semlm plk ym ngn mangges..
sonoknye die..
haha
soh die bwak ole2 yg bes2..