Thursday, June 17, 2010

Tukang amek gambar perlu stylo. ok tak?

aku jalan ala-ala gaye lisa surihani ke tempat kerja (kenduri orang). lepas tu shoot macam bese. kalau tak biase pon kena biase-biesekan jugak. kalau sempit, kena panjat kerusi, meja, dinding sket-sket...

lepas tu aku dengar ade la mulut sok sek sok sek..mungkin bukan mengata aku. positif thinking.

pakaian : t-shirt merah lengan pendek dan jeans. macam di bawah:



diorang tengok baju aku. aku pon tengok jugak baju yang aku pakai. mane la tahu ade stain kuah dahl lauk kenduri ke hape kan..xde pon. bersih suci murni sebab basuh dengan sabun kuat harimau.

esoknye aku datang untuk majlis persandingan plak. aku pakai macam ni :

tapi bukan kenduri yang ini ok. berangan nak kawen ke weyh!

lepas tu tetibe tuan rumah cakap " haa, cantik sikit photographer ni"
uih, semalam saye tak cantik ke makcik oiii....patotla macam ade tak kena je semalamye tuh..

okeh, pengajarannye disini, tukang amek gambar dalam satu2 majlis tu kena fashionable sket...erti kata lain adalah KEMAS atau SMART...mase hari aku pakai baju merah tu aku agak selekah sebab berkejar dari JB ke Melaka..wah, baju dah bacen buleh plak nak ngadap orang. perfume jangan cakap r. setengah botol aku sembur. sumpah len kali tak buat lagi.

lain kali pakai macam ni plak..x over sangat kan..

or macam ni?

 ingat orang yang datang kenduri je ke kena pakai cantik-cantik?

p/s : mase tengah shoot kan, ade sorang nenek tanye aku pakai kamera ape, berape pixel, bpe gig memory card, gune speedlite ape, ade live view ke tak...pergh, memang mantap nenek nih..pastu die ade dslr sendiri taw. aku salute r nenek nih. nanti aku dah jadi nenek pon, aku nak maju macam nenek nih.

15 comments:

TeRRoRRiZZ said...

heheh..
jangan pakai kebaye sudah..
susah lak nak kangkang!!!!!!!!!!!

fiq said...

saper nenek tu? nk kenal gak.

crystalzerosix said...

betul tu jurugambar pun kena pakai cantik gak masa majlis...manatau pengantin nak bergambar ngan jurugambar jugak...:)

bubblesphoto said...

hahaha..
kdg2 sadis kan ayt2 die org nih..
waa..u ade extra lense..
i stay kt kl..hometown kuantan..
tmpt i shoot..x tentu..kalau kt blog ade title..
:-)

zulkbo said...

salam...
saya nak order la
jurufoto cun nie
bapa erkk?

nurul nadia said...

tero, aku rase nak try g shoot pakai kain kebaye yg terbelah r..haha..


fiq, nenek ni nenek bandar taw..cucu dia yg kawen..


crystal, setakat ni xde pon yang nak bergambar dgn aku yang bila dah shoot setengah hari, mesti dah comot muke berminyak..tak tergamak diorang nak rosakkan gambar..;-) heee


bubblesphoto, waaa kirenye u ni mane2 tmpat je la bleh shoot ye..tegarnye..i ni memilih yg kat melaka je. senang tak payah charge mileage..lense banyak pinjam member lorr..



zulkbo, jurufoto x jual ye..teeheee..

halEEm said...

hamprh.
nenek tuh ada dslr sblm aku
hahahaha.... pinjam nek..
haha.

frank lampard said...

ko ni aku tgk cm comel. nak jd bini aku no 3 tak ?

nurul nadia said...

haleem, tengok...nenek pon dah ade..ko simpan la sehari 5 ringgit..genap setahun, dah bole bli dslr...


frank lampard, kalo ko nak jadi laki no. 2 aku, hah..silakan masuk meminang..hantaran aku nak semua koleksi lense Nikon..ade bran?

frank lampard said...

ala. nak jd no 8. ko carik lg 6 , then aku masuk.

GeNgKaPaK said...

rs2 bape upah nk tgkp gmbo kwen aku ni?

Amir Rayyan said...

cool....heheh......semua org pentingkan gaya skrg kan....:)

pete said...

ha.pakai kebaya la weh.
nt org xtgk da pengantin.
tgk photog ja.haha

Mr. Shcomey™ said...

eh.. nenek hot! haha

nurul nadia said...

frank lampard, ko ingat aku ni gigolo ke ha..


geng kapak, aku shoot ikut bajet pengantin.


amir rayyan, huhu..aku suke lu punye boss..stylo mylo kopi neskepe teh..hehe..


pete, jgn harap la..haha..


schomey, lame ko tak sakat aku..hoh, sape yg nenek tu.?