Friday, June 25, 2010

customer yang tamo bayar!

last week aku ade shooting with model from satu butik ni. shoot for 9 models. dah 5 kali kot aku berkhidmat untuk butik tu. gambar-gambar tu semua so far takde kompelen and well edited. tapi yang last week punye macam vavi je diorang nih!

deposit aku tak amek sebab memang da kenal. so kiranya macam dah kamceng arr..kononnye kenalan yang baik hak tuih!

gambar dah print besar for 9 models tuh, bile dah send kat diorang, diorang cakap tak lawa. hape yang tak lawa? muke kalau dah tak lawa memang susah la nak dilawakan. dulu punye gambar pon macam tu jugak. xde beza dr segi lighting and editing. kali ni dah la cakap tak lawa, lepas tu tamo bayar. hey, kau print gambar tu guna duit aku tahu tak...*marah meledak*. aku rase diorang saje buat alasan sebab kali ni aku up sket harge. mase deal dulu setuju je dengan harge tu. setakat naik rm10 tu hape la sangat kan.

pengajaran, sediakan hitam putih and ask for deposit. tengok aku nih, camne nak saman? xde bukti..sabar je la..putus kawan dengan diorang. ikutkan hati, nak je sneak out malam-malam, then bakar je tempat tu.




p/s: jahat sangat aku ni kalau aku publish gambar diorang tu kat blog nih. takpe, ade ubi ade la batas..

ini bukan aku shoot ok. teringin nak shoot macam ni...hmm, sape ley ajar?

12 comments:

Marya Hana . said...

kureng asam gile :p

maCy said...

sabo je lah.. tapi geram la kan kalo kne..humm

nn said...

baik sungguh hati. kalau aku dah lama dah publish. padan muka diorang. hahahaha >:)

admin@ndartcreative said...

itula asam garam kehidupan.... kitaorg penah kene cm tu.... gua akan tuntut di akhirat nanti....

buat nadea sabar.... kan sabar itu separuh daripada iman... org yg takmo bayar hutangtu maknanya org yg tak beriman....

emezul said...

alahai.. siannye nad..
peh.. terok gile owang tu..
publish je nad..
nak gak tgok muke dowang tu..
hahaha

pete said...

tu la.
nak tgk model2 cun tu.
hehe

nurul nadia said...

yaya, ye kurang asam garam betol pengalaman aku nih..



macy, nasib bek aku tak hantar rombongan memukul kt tmpat die.



nn, nanti aku kena ban.. hopefully diorang bace entry nih..




admin creative, diorang org bukan islam. memang xde iman punye orang...




eme, aku rase ko dah tengok dah. mase aku bwt editing kat bilik dulu..

atieabie said...

sabo ajela..
eh...klau nk mnx shoot kne byr bpe eh?..;P
nk shoot ngn bf ley ke..siyes ni..:D

aurikelsan said...

buat bisness memang kena ada hitam putih.. kalau x ada yg buat hal camnie la, xkira la kawan ke geng ke..

nurul nadia said...

atieabie: dah reply kt page awk k..

aurikelsan, baiklah T.T

nurul nadia said...

erk, tertinggal sorang pegkomen tegar..pete, nak tengok ke? meh dtg umah tengok kat pc..penat je aku edit jerawat diorang nih..dah licin muke pon still ckp gmbr yg x lawa..hampeh.

-iNtAnAdiA- said...

gamba x lawa kdg2 sbb model x pandai posing...ehehe