Thursday, June 3, 2010

photogenic contest | self portraiture in the making

 boring weyh. bukak belog orang len ade contest yang macam best je. jom join. 

atas ni tuan penganjur punya contoh gambar..wajib letak. gambar tuk contest adalah ini:
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
treng-jeng-jeng..walaupun aku tak fotogenik..ahh diam kau.
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

kena describe perihal gambar. dalam gambar ni part yang paling suke....entahla..tangan kot. bajet nak seksi letak kat leher cam tu. ok serius, suke part mate sebab penat weyh aku mekap nak kasi macam avatar ni. editing very minimal. just bagi mask kat muka bagi kulit halus macam kulit telur. serius wok kulit aku sebenaunya huduh. hmm, tu je la kot description yang bleh bagi. ha, ade lagi..aku suke backdrop aku. penat tampal kat dinding.



THE MAKING OF MY SELF POTRAITURE. (sesi bajet)

mula2 test flash..starting sebelom aku menajalankan sesi bajet tangkap muke sendiri. baby tembam eca, sila jadi bahan ujikaji aku sekejap.


huh, terang sangat..lagi sekali..


ok..boleh la ni. bukan ade studio light pon. tengok tu, backdrop aku yang kedekut nak mamp*. separuh je. sebenarnye aku terjumpe jigsaw puzzle ni dah terbengkalai dalam almari. pe lagi, main tampal-tampal, lepas tu main tangkap-tangkap gambar. see, dah tak mambazir daripada tersimpan je macam kat muzium. lemas puzzle tu dengan sarang spiderman.

camera ACTION ^_^


OWH, siap prepare kipas bagi rambut masuk dalam mata. mekap tu saje aku kasi macam AVATAR sket. adek aku kata macam burung hantu. ade ke patut.


huhu..ade macam iklan fair and lovely tak? tapi versi terlabik sket. dari cerah ke gelap. jadi aku namakan ini gambar untuk iklan 'not fair and fiercely'..uih, jarang aku amek gambar tak pakai spek. bulu mate itu amat fake. ^jangan percaya*_*


avatar 2..haha..gelapnye kulit aku..ni namanya kulit tan. tahu..
oke, sebagai penutup, tuan penganjur, sila bagi saya menang. kalau dapat hadiah barang mekap ni best gak. hihi..


oh, syarat last kena tag 3 orang lain. aku tag korang..

1) emeliana. (sebab aku rase kau fotogenik)

2) tero.( kau plak sangat cummel)

3) marya hana.( sebab kau cun..hehe)




pee/ass: suke-suke riang-riang..mood* happy dapat tangkap muka sendiri.


16 comments:

kk said...

wahhhh, gudluck dearrr!cantik gila u mekap

Si Kenit said...

gojes! =D

ka a i ru said...

ak suke 2 gmbar terakhir....
erm...9 out of 10..hehe (memandai)
gud luck!!

nurul nadia said...

wahaha..arigato semua..korang jom r join..laki pon boleh join oke..nanti aku undi..heh ;-)

Marya Hana . said...

tenx coz tag i ..
huhu. "cun" er.. macam x je.. T.T

Marya Hana . said...

tenx coz tag i ..
huhu. "cun" er.. macam x je.. T.T

Salimah Alias said...

nice n creative!

TeRRoRRiZZ said...

smart la pic babe....
ader potensi nih.....
nanti lah aku masuk...
hohohhoho......
malas lak nak snap pic baru

j0j0_bdiN@ said...

fotogenik + stail lah!
boleh menang besar nih!

mizzura said...

nice and kreatif la..hasil kerja tangan yang terbaik..especially tang mekap & back drop tuh...

nurul nadia said...

marya: cun ape u..muke kacuk..
sally : ele, ko pon bleh wat..hehe
tero : ye..tero dah join..
jojo : kalau menang, aku belanja ko ais kosong kat jonker walk..hehe
zura : arigato hozaimas miz...;-)

emezul said...

oooo nad.. aq manela ade gambo dol.. haha
ko da xde mek gambo aq lagi pe skang ni.. hoho
sabo jelaaaa..hehehe

nurul nadia said...

ade la..gmbr yg menakutkan tu kan fotogenik...heh;-)

fndrocka said...

terel edit...macam2 leh buat..

Izzlin said...

suka gambar yg 3muka tuh...
cantek =)

nurul nadia said...

fndrocka, photoshop yg buatkan..heehe.


izlin, muke 3 muke tu x geli ke? haha