Tuesday, June 1, 2010

ade telur tak bang?

hari ni nak cerite pasal telur. teringat kisah ni sebab terbace story autie nani a.k.a mak hanis zalikha.
auntie, pinjam gambar sat ye..

adek aku pegi kedai makan hari tu. sorang budak ni merangkap waitress kat kedai tu. budak ni biarla aku namekan timah. timah ni tengah siapkan nasi lemak untuk sekumpulan brothers ni. oleh kerana ramai, jadi "brothers" ok. tambah s sebab plural. bukan singular.

kembali kepada drama tadi, si timah ni hantar la nasi lemak-nasi lemak berpinggan-pinggan ni. tetibe mak si timah perasan yang nasi lemak salah sorang brother ni terlupe nak taruk telur goreng. apelagi, si timah ni datangla kat brother tu samabil cakap:

" bang, abang ade telur?"

abang tu termenung kejap? pastu abang tu senyum sambil cakap " ha?"

si timah ni tak perasan kot. lalu lagi skali bertanya: "abang, abang ade telur tak?:"

budak-budak sekumpulan brother ni dah tergelak-gelak sakan macam kalau boleh nak guling-guling skali.
si timah ni macam dah terperasan terus tanya lagi: " abang, abang dah ade telur goreng tak?"

diorang tak jawab. terus sambung bantai gelakkan si timah.

si timah ni dah malu, terus pegi belakang kedai dengan mate merah menahan malu.
kesian si timah ni. naif betol.

9 comments:

ka a i ru said...

hahaha...spoil...kalo aku pun...gelak guling2...nape si timah 2 x tampor laju2 abg tuu..wakaka....

NaniRostam said...

Hahaha anda telah membuat pagi saya bertambah ceria....

viruspadu said...

hehehehehe. kelakar :)

emezul said...

haha..klo aq mmg sedap aq bantai abg2 tuh.. wahahaha

nurul nadia said...

kaairu : sesedap rase je ko nak tampar customer.kalau ko aku tampor kot..ha3..
auntie nani: hehe..tq.
viruspadu : aku pon rase nak gelak guling-guling..
eme : bukan ko suke ke bab-bab mcm ni..hehehe..xpe2, bantai la abes2..

kk said...

gileee ah naif sungguh si timah

nurul nadia said...

ha'a..naive gurl..sian kat die..

Wak Subardjo said...

Ko orang gelak-gelak ye? Tentu kelakar sangat la tu sebab ada yang sampai terguling-guling ngekeh-ngekeh. Ko orang tak nak telur ke? Hee.

hara mz said...

heheh.adoiii2.
pe pnye timah laa.kelakar abes:D