Wednesday, June 30, 2010

contact lense free. first time pakai contact lense ^_^

Tak payah join kontes mata menawan .  da dapat contact lense free hari ni. Korang dah dapat ke? Anyway thanx to ladynoe @ perempuan jomblo sebab dapat info pasal lense ni pon dari blog dia. Aku part barang free ni cepat aje memanjang. Tak perlu bersusah payah untuk dapatkan contact lense free ni. Hanya perlu daftar kat http://www.freshlookilluminate.com/. elleh..tulis macam orang takde perasaan. Dapat je dari abang posmen, terus terkinja-kinja “ mak..mak, akak dapat contact lense free” eksaited sebab seumur hidup tak pernah pakai contact lense sebab bagi aku itu adalah sangat leceh. 
Tapi kenapa ladynoe dapat lebih dari satu pasang? Aku dapat sepasang je. Grey ring color and of course la ada power untuk si rabun nadea ni.
See..my name.. ada baucer diskaun lagi untuk pembelian akan datang. Meh kita try test best ke tak pakai contact lense nih.
Before pakai contact lense:
 
Aku saje pakai macam Taliban sebab nak tonjolkan mata yang sepet tuh. Snap-snap kat cermin.
Best best..sebab mata hitam aku nampak besar. View pon nampak jelas sangat. Tapi kenapa warna dia tak nampak sangat?
Cett. Tak puas hati. Terus pegi photoshop.
Teehee..terus kalerkan dengan warna hijau. Takut tak? Tapi tengah-tengah syok snap gambar kan, contact lense kat mata kanan ni jatuh sendiri plak. Penat pulak asyik nak kena sebut contact lense ni dengan ‘contact lense’. Bukannye lense sebab nanti aku takut korang akan ingat lense yang aku dok sebut ni adalah lense kekmera yang kat seblah aku tu kan.
Finally, I decided to wear my old skool spectacles.
Hantu yang terkandid ^_^
Tak mampu eden nak membeli contact lense ni setiap bulan.

11 comments:

Khai The Kerozer said...

susah x pkai??
ak tgk kwn ak trkial2 nk pkai..huhu

nak jugak..wakaka

Marya Hana . said...

wah . bestnya ... ~

* hijau ..? erk . mcm x ahh nak pakai kaler hijau.

nurul nadia said...

khai, aku memang terkial-kial habes la sebab x pernah pakai. lepas pakai, jalan-jalan kuar test drive. balik makan nasi. baru tunduk nak amek lauk, terus..dem! contact lense jatuh dlm nasi..pakai 3 jam je..baru je jap tadi berlaku..sudah, aku benci nak pakai benda tu lg.


owh, td klik blik link freshlook tu, promotion free da abes lerr...



marya, u pakai kaler choc hazel mesti cun giler mcm zhang zi yi...hihee

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

erm.... dlu mula2 tkut gak nk pkai contact lens ni adoiyai =)

Mimie.Candy Cane said...

best ke pakai contact lens ? x reti nk pakai.hehehe

nurul nadia said...

mimie, best la klo tetibe mata bleh jdi mcm omputih jap,..huhu~

tp payah plak nak remove dr mate..

NeenaAnuar said...

hi sis! thanks coz sudi visit & follow my blog! I've linked yours tooo! ;)

emezul said...

nad.. nak gak.. len kali de pape yg bes meseg aq.. haha aq msok tros.. haha

nurul nadia said...

da x boleh r...adek aku try nak daftar, tetibe promotion da abes..huhu

the sastraboy said...

gambar yang last tu. wou! momok pun takut. haha. tapi baru perasan kan. mata kak nadia memang lawa. haha. phewiiit!! haha. :)

emezul said...

haha.. bange ko nad.. kene puji je.. wahaaha.. tau x manges kai cel skang.. tp tetap kedekot.. haha