Thursday, August 26, 2010

budak zaman kini

aku jeles betol dengan budak sekolah zaman sekarang nih. ada henpon, laptop/pc, DSLR,  internet games, fesbuk dan berbagai macam entertainment lain yang aku tak pernah rasa dulu. paling bangsat pon masa matrik aku baru kenal frenster. lambat betol. perbualan kat sekolah pon pasal fb, blog etc..pergi sekolah pon ada yang pakai kereta, motor. zaman dah berubah. lagi kalau kena marah sket kat sekolah, mak bapak dah datang saman, marah-marah. tapi bab-bab kemanjaan ni aku tak jeles langsung. pegi mati arr.



budak-budak sekarang, kena marah dengan mak bapak sket dah memberontak. status kat fb dah emo. heh~

ni adek aku. fakta : nak lari dari rumah, last month. status : dah lari pon. kau duduk kat rumah orang jangan nak menyusahkan orang plak. kalau nak balik rumah, balik je. tak payah nak tunggu dipujuk. manja sangat!



pee/ass : korang budak-budak skool jangan nak tiru pe'el macam dia ni plak. aku hempuk dengan sofa kang.

12 comments:

Hamzah Ian said...

biar betul adik ko lari??? biar betol????

naz said...

perghhh jaga adik u elok elok nadea :) zaman sekarang ni canggih canggih pun pemikiran mundur lagi. mengalah sikit pun tape :)

nn said...

huh? huhu. mintak2 dijauhkan. adik i pun ada tendency untuk jadi macam tu. kuat memberontak.

nurul nadea said...

hamzah, ha'a..da sebulan dia lari and tumpang our family fren..

nurul nadea said...

naz, its not me to be mengalah..its between her n my parents..thanx 4 ur concern..apreciated..

nurul nadea said...

nn, take a good care of ur sibling k..=)

zulkbo said...

Salam bertandang lagi..
semoga sihat orang disini.
ermmm..mmg sedih membacanya.

halEEm said...

wahh.. bapak jeles gn bdk sekarang.
ketuk je adik tuh... nak lari2 plak..

nurul nadea said...

zulkbo, sihat saje org disini..sedih gak..wuuu~

nurul nadea said...

haleem, bukan setakat kena ketuk..dah berbirat dah dibantai..

Yatre Hayati said...

budak sekarang memang macam tu. semuanya senang....your sister lari rumah?? OMG...advance a pemikiran dan perbuatan mereka..

nurul nadea said...

yatre, yup..panjat2 pagar lagi..huh..