Sunday, August 8, 2010

lapan haribulan lapan

tanggal lapan haribulan lapan sembilan belas lapan puluh tujuh. tepat pukul 1.50 pagi, lahir seorang pencinta seni yang diberi nama nurul nadia.


ya~ itu dia..cumel macam ikan flower horn. semasa bayi tubuhnya sangat bulat dan debab tetapi pabila besar, badannya seakan-akan ranting yang melayang pabila ditiup angin. skala BMI tidak pernah ditepati seperti zaman bayi dulu.


di zaman belajar, bila tiba lapan haribulan lapan, banyak kejutan seperti acara membaling tepung, siram air syampoo, baling-baling ais masuk dalam baju, kek resepi rahsia sedap....heh..rindunya sambutan macam tu. terima kasih ya kawan. sayang korang semua. haha..paling tak boleh lupa kena kejar dengan big momma kat blok asrama. then kena marah dengan budak-budak len nak tido.


tapi definisi lapan haribulan lapan kini tidak lagi seperti dulu. kerana setiap kali lapan haribulan lapan, kaki ini akan menapak selangkah ke liang kubur. maknanya...dah tua la. makin bertambah umur, makin dekat dengan mati.


SELAMAT HARI LAHIR NADEA..


p/s : ada sesape yang umur makin berkurang? macam benjamin button.

15 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

HOHO~
nice birth date aaa

nurul nadea said...

anis, ^_^

Encik Psychopath said...

sian makin tua.

keryoki said...

gempak ah 8.8
kalau chinese suka sangat ah dengan no 8 nih..bawak tuah..haha

newey..
happy birthday nadea

FaizalSulaiman said...

zhu ni shengri kuaile!!!

happy birthday nadea!!

hentakbelipat said...

pehh..happy bday nadea!!! nnti aku g ss belanje kau strabery milk shake ok!

nurul nadea said...

psychopath, u too..

nurul nadea said...

keryoki, memang gua suke bangat nombor 8..tp jgn percaya tuah2 tu..heeehe

nurul nadea said...

hazwan, bile masenya la ko nak belanje aku nih..heehe..xpe, asalkan niat ada..haha

Anne Boleyn said...

salam..

selamat hari lahir. semoga dipanjangkan umur and dimurahkan rezeki serta bahagia selalu. :)


btw, thanx sebab sudi bagi komen kat blog Anne Boleyn.


p/s: jom baca entry pasal MTV Worldstage. :)

nizamsani said...

selamat lahir.

~Taqi~ said...

oh bfdy die.. hpy bfdy ^__^

ururu said...

oh! selamat mengenang hari anda terlahir..

keryoki said...

haha...
dengar boleh
pecaya jangan!

nurul nadea said...

thanx faizal..

thanx guys ^_^