Tuesday, August 24, 2010

nampak SKEMA | DIY

NAMPAK 10 TAHUN LAGI MUDA TAK? keh..keh..rasa macam nak jadi cikgu tadika plak.



sebenarnya aku tengok majalah remaja bulan ogos ni ada liyana jasmay gayakan reben kat kepala dia. lagi satu aku tengok scha al yahya gayakan ribbon kat kepala masa hoskan 'kata kau'. tak lupa juga pengaruh butik jazmine old blossom.so, aku pon nak jugaklah. nak beli macam biasa agak kedekut. buka agak, dah memang dasar kedekut nak mamp*.


so, bahan recycle banyak kat rumah ni.


ribbon do it yourself. DIY ribbon.

 baju adek yang dah tak muat dan cebisan jeans yang aku potong sebab buat short pant kat rumah.

tada~ tiba-tiba dah siap. ala, macam tak boleh pikir sendiri how to do it right..potong kain 4 segi, kepit tali reben kecik kat tengah-tengah supaya membentuk reben bow.

lepas tu buat-buat beg skema plak..heh. (beg free dari majalah seventeen)


oh, mula-mula buat rambut. pastu menggedix. at last rambut tak jadi curl pon. dem! skema look ok.


hape nak buat. dah hoby aku buat self portraiture. disamping itu juga buleh aku test lighting experiment.

ni lighting gaya left side. cett. takde terma ini dalam fotografi k. aku saje memandai-mandai. chow.


pee/ass : backdrop puzzle-puzzle yang digam ke dinding.

34 comments:

Khai The Kerozer said...

chantek..kreatif....lps ni boley amik tender wt self potrait untuk kad matrik student uitm..keh3...

eyqa said...

comeeeeeel! nak tryyy buat lahhh! kat rumah byk baju yg x pakai dahh :DD good idea babe! HAHA

hentakbelipat said...

nampak skema da sgt memeri ahhh..hahaha

creativeheart said...

hahahhaaa... bley jadi model

petisuara said...

weh!cntik ribbon 2!pandai ko!!!aku pon ade bag seventeen 2 tp wane pink..heheh..aku xreti weh nak berself potrait ni..muke aku mesti buruk

kata hati bukan kata mulut said...

haha sgt kreatif

FaizalSulaiman said...

kawaiiiiii innocent seyh.bwahahahahaha

naz said...

hai adik manis. cantik lah awak biru pula tu. fav i haha

DAUD said...

laki2 leh pki reben camtu x?

Encik Psychopath said...

peh. sebijik mcm mak aku. time muda2.tp tak nampak muda pung ??

Encik Psychopath said...

peh. sebijik mcm mak aku. time muda2.tp tak nampak muda pung ??

Marya Hana . said...

wah makcik kreatif :)
i like..

emezul said...

hhaha..bile kome wat tuh..pas ako balik ke??? haha

a.n.y.s.s said...

sangat lah comel! :)

nurul nadea said...

khai..kad metrik? kan best kalo buleh..ni tak..bosan look sungguh pic kad metrik..haha

nurul nadea said...

eyqa, dah buat nanti nk tengok bleh..hehe..

nurul nadea said...

hentak hazwan, skema itu hot ok..haha

nurul nadea said...

creativeheart@sham, tak buleh..tak buleh..aku nak jd tukang hamek gambar..

nurul nadea said...

petisuara@yana, klo ade lighting over dari flash, muka akan jd cantek lorr..beside ko cantek hape..

wooh, ade geng beg free..haha

nurul nadea said...

kata hati bukan kata mulut, arigatohozimas..=)

nurul nadea said...

faizal, aku memang muka tak bersalah tp selalu je kene caught guilty..haha

nurul nadea said...

naz, hai abang ensem..adek biru ni kipas susah mati awak tau..haha...manis? sbb i tgh makan gula2 mase tuh..

nurul nadea said...

daus, bleh. lelaki pakai bow kat tuxedo.

nurul nadea said...

psychopath, wah lawanya mak kau..ahahaha..

aku x tua lg lerrrr..

nurul nadea said...

marya hana, makcik ke..bukan adek..haha..arigato =)

nurul nadea said...

anyss, comel dlm gmbr je..realiti tak..haha

nurul nadea said...

eme, ha'a..

Yatre Hayati said...

wa....creative la u...looks realy cute sangat :))

nurul nadea said...

yatre, u pon nmpk cute klo buat cmni..hehe

zalizalu said...

banyaknya tutorial... nice2

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

omg! again u r beiong so creative dear sis!!! keep it up the good job yaa!

nurul nadea said...

zalizalu, ni tutorial tuk gegirl je..hehe

nurul nadea said...

fifiey, thanx a lot =)..ok, i'm going to make a new 1..^_^

ASaDa RyutaRo said...

waa.. sungguh kreatif. hebat! hebat! tak payah nak beli2 kalau reti buat sendiri..