Thursday, July 22, 2010

akak..eh nampak anak dara akak terus panggil makcik

suatu petang yang redup tak berapa nak mendung, datang seorang jejaka yang masih teruna mungkin, datang ke teratak aku. lalu, beliau pon menyapa mak aku.

"kak, sihat kak. rajin akak menyapu"

mak aku , " kau tak kerja ke hari ni?"

beliau, " tak kak. hamik hangin jap"

kebetolan aku jadik watak extra datang ke depan laman rumah sebab nak sidai baju hangkut dari dalam washing machine. tiba-tiba tanya pasal aku.

beliau, " sape tu kak? tak pernah nampak pon."

" tu nurul. anak akak yang sulong" lembut mak aku berseloroh.

TIBA-TIBA...(brape banyak kali tiba2 da)

encik beliau: " eh, saya mintak diri dululah MAKCIK. nanti senang-senang saya datang lagi ye MAKCIK. bai MAKCIK." sambil senyum kambing. kambing pon lagi lawa kot. haha~

mak aku, " erk..tadi panggil kakak. skang dah jadi tak berapa nak awet muda plak"

heh. pigi da..mungkin aku dah perasan bajet yang dia nak ngorat aku. haha..beberapa hari lepas tu dia call ajak brekfes. aku bangun pon da tengahari. cett, bai.

4 comments:

hentakbelipat said...

ni kira nk tckle anak kene tackle mak dlu ke camne..x steady langsung

zairie said...

taktik mengayat nie.. hehe

my recent post:
KORANG BERANI BUKAK BLOG NIE??

Khai The Kerozer said...

haha...makcik...anak dara makcik ni lady shooter ker?? ehehe

nurul nadea said...

hazwan, memang langsong x steady.


zairie, aku tahu ko pnah buat..


khai.."anak dara makcik ni tukang amek gambor je. hapo kobondo ladyshooter tu?" (tetiba mak aku jd org nogori) haha