Monday, July 19, 2010

perempuan memang perasan kan

(gambar hiasan~ motor belongs to my younger brother)


broom..broom..aku start motor.


aku merempit sekitar 40 km/j. kira laju la bagi aku sebab selama ni ade la dalam sebulan sekali je bawak motor. itu pon kalo kete aku kene rembat dengan ahli famili lain.


sampai kat simpang, ade sekumpulan budak-budak bujang yang baru akil baligh kot dok panggil-panggil aku..


"..(bunyikan macam tikus cencorot)...msstttpppssssccchh..."

aku tak pandang.



"dik..dik.." aku tak layan. "kak..bawah tu kak..bawah tu.."


amende la bawahnye ni. ala, nak ngorat lah tu. boh layan booo.


sampai kat kedai, sebelom dapat beli taugeh, aku parking la..


owh,,..aku tak naikkan tongkat rupanya. patot lah bebudak tadi dok cakap bawah..bawah..cakap tongkat kan senang.siot!. tak pasal-pasal aku dah bajet perasan. haha.


tapi kan perempuan memang suka perasan kan. perasan tak? aku dulu time sekolah tingkatan 2 kan, malu giler nak pegi kedai even kedai tu dekat je dengan rumah. malu dengan pandangan orang. hihi. especially kalau ade orang swiittt. rase macam nak jatuh je lutut ni. lepas tu bila terpandang diorang yang switt siul tu, mesti dorang kate "ahaha..bajet..perasan betol. sape pannggil dia" yang itu memang macam cipan vavi.


member perempuan aku pon perasan gak. bukan aku sorang. kalau mak depa suh pergi kedai beli sawi hatta singgit sekalipon, mesti mintak aku pegi teman. takut kena ngorat. ceett.skang dah besar panjang ni kalau ade orang swiitt sumpah aku tak pandang pon. takut kena label.


tapi kalau tak pandang, diorang akan kata SOMBONG.


tapi korang perasankah? (soalan diajukan untuk perempaun sahaja)



p/s : aku dah mengaku. lepas ni dah tak payah nak kutuk-kutuk perempuan lagi.

8 comments:

shasha said...

HAHA. ok post ni mmg menarik. (:
perasan ke tak perasan tu x taw lah kan tapi yg penting budak2 lelaki yg sll usik2 perempuan dgn bunyi2 tikus cencorot tu mmg menjengkelkan. hua3

Mimie.Candy Cane said...
This comment has been removed by the author.
Mimie.Candy Cane said...

hehehe..nadia,entry ni mengingatkan aku ttg entry aku satu masa dulu.ape boleh buat..kite spesis perasan kan..hehehe..

ni entry aku tu..
http://mimie-omx.blogspot.com/2010/03/awwwwwwsaya-malu-re-post.html

Khai The Kerozer said...

hahahaha.....

Nina Aman said...

haha...same la..sekapal...
Situasi 1:
Kalo diorg bagi salam ngorat.."assalamualaikum...tak jawab dosa...jawab,gatal.."
sengal ke tak agak2nye??
nina jwb dlm ati je la..sbb jwb salam kn wajib...

Situasi 2:
Gi mall,usha2 beg..tiba2 ade orang swit2..tak layan la...pastu sorang ni cakap.."Sombongla Cik Nina..."
Ces..rupenye staf 1 opis...
Haha..padan muke,sape suruh swit..sbb tu aku tak pandang..

nurul nadea said...

shasha, betol. MENJENGKELKAN betol mereka itu.

mimie, aku dah khatam semua entry ko. aku ingat entry tuh..hehehe..kita sama2 perasan ^_^

khai, mu ade buat gitu tak?


nina, komen ko ni da buleh buat blog response taw..haha..pernah gak mengadap dua-dua situasi nih...

nn said...

memang betul sangat pun. memang mengaku cepat perasan. agak pathetic sometimes -__-

nurul nadea said...

nn, lelaki pon cepat perasan taw..haha..